Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

„Poezii din lagar” - lectura sustinuta de actori ai Teatrului German de Stat Timisoara

„Poezii din lagăr” - lectură susținută de actori ai Teatrului German de Stat Timișoara

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Vizualizari
897

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 9 martie 201611:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

„Poezii din lagăr” - lectură susținută de actori ai Teatrului German de Stat Timișoara

Forumul Democrat al Germanilor din Banat, în colaborare cu Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), organizează o lectură având la bază cartea „Lagerlyrik“ [„Poezii din lagăr”]
miercuri, 9 martie 2016, la ora 11
la sediul Forumului Democrat al Germanilor, Casa Adam Müller-Guttenbrunn din Timișoara.

Poeziile vor fi recitate, sub formă de lectură dramatică, de către doi dintre actorii Teatrului German: Isa Berger și Boris Gaza. Lectura are loc în cadrul unui eveniment de comemorare a victimelor deportării germanilor din România în Uniunea Sovietică, după cel de al Doilea Război Mondial.
Cartea „Poezii din lagăr” este editată deGünter Czernetzky, Renate Weber-Schlenther, Luzian Geier, Hans-Werner Schuster și Erwin-Josef Țigla. Poeziile au fost scrise de către germanii bănățeni atât în perioada deportărilor, cât și în anii ce au urmat, fiind axate pe teme legate de experiența deportării.
Isa Berger a urmat studiul actoriei în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara. Din 2013 este angajată a Teatrului German, unde s-a remarcat în producții precum: „Ținuturile joase”, „Făptași”, „Electra” sau „Fuchsiada”.
Boris Gaza colaborează cu Teatrul German din 1997, iar din 2001 este angajat. În 2001 a fondat atelierul de teatru ATELIER 1. A participat la filmări pentru scurt- și lungmetraje în România și Germania și la festivaluri de film și teatru. La TGST a jucat în spectacole precum „Mutter Courage (Anna Fierling și copiii ei)”, „Scaunele”, „Opera de trei parale”, „Cântăreața cheală”, „Prima iubire”, „Ținuturile joase” sau „Bremen”.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro