Timisoara

Polaris folosește printarea 3D în crearea vehiculelor

Polaris folosește printarea 3D în crearea vehiculelor

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
375

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Polaris este recunoscută pentru snowmobil-urile, vehiculele offroad și motocicletele pe care le produc. De la începutul lor, acum mai mult de 65 de ani, când au produs primul lor snowmobil compania a continuat să inoveze și să scoată pe piață produse care se plasează în fața competiției și care să fie adorate de clienți.

“Este un loc de muncă foarte interesant”, a spus Cory Bombard, Program Manager pentru Additive Technology. “Totul este într-o continuă mișcare, iar noi inovăm produse pentru diferite vehicule, ceea ce este foarte interesant pentru că noi suntem cei ce aducem inovarea”.

Chiar dacă Polaris lucrează la mai multe tipuri de vehicule, toți membrii echipei au ceva în comun - toți spun că parteneriatul cu Stratasys le-a oferit o mulțime de noi posibilități.

“Cel mai mare beneficiu este abilitatea de a itera noi designuri pentru uneltele folosite în fabricile noastre. A concepe un design, a-l testa, a-l dezvolta, iar apoi să repeți totul până când ajungi la un obiect care este util”, spune Dan Wiatrowski.

Celălalt beneficiu major pe care îl oferă Stratasys - materialele, în special elastomer. Sunt destul de fine pentru a nu strica părțile cosmetice, dar îndeajuns de durabile încât să treacă prin procesul de producție. Dar materialele din elastomer nu sunt unicul motiv pentru care Polaris a ales Stratasys, viteza de producție a obiectelor/produselor este de asemenea importantă.

Jenika Bishop, inginer proiectant a spus: ”În loc să așteptăm între 8 și 12 săptămâni, acum putem avea designul în mai puțin de 24 de ore. Asta îți permite să ai mai multe iterații ale aceluiași design pe care le poți testa și aduce cât mai multe îmbunătățiri pentru a fi cât mai sigur că obiectul final este cât se poate de bun.”

Și costurile printării 3D sunt încă un beneficiu de luat în considerare. Will Fickenscher explică: “Tehnologia Stratasys nu numai că reduce considerabil timpul de producere al design-urilor, dar taie și costurile. Și este extrem de important pentru că poți folosi acele fonduri economisite în alte zone în care printarea 3D trebuie pusă în aplicare”.

Toate aceste beneficii crează serviciul de care Polaris beneficiază. “Stratasys are echipamente de calitate înaltă, un serviciu cu clienții cum nu s-a mai întâlnit și sunt mereu acolo când avem nevoie”. Spune Cory Bombard. ”Calitatea echipamentului este atât de ridicată încât suntem siguri că piesele pe care le vom produce cu ajutorul imprimantelor 3D vor fi printre cele mai bune.”

Introducerea materialelor din elastomer este un avantaj enorm pentru Polaris. Materialul este foarte flexibil și este răspunsul potrivit al mai multor întrebări și probleme pe care Polaris le avea. Aceste materiale au fost aplicate pentru a îmbunătății timpul de producție al design-urilor pentru părți flexibile. De asemenea materialele din elastomer ajută la producerea mai rapidă a unor părți vitale, precum protecția de pe seria șasiului de pe motocicletele lor. Dan a spus: “Aceste protecții pentru seriile de șasiu au luat locul multor părți create din piele, care durau foarte mult pentru a fi produse.”

Elastomerul printat 3D ajută accelerează și timpul de design al unor părți flexibile, oferindu-le inginerilor oportunitatea de a rafina designurile obiectelor flexibile. “Având posibilitatea de a testa prototipuri fizice ale unor părți este de foarte mare ajutor,” spune Jenika. “Să poți vedea piesa fizic, să o poți testa în diferite scenarii te ajută să înțelegi cum o poți integra și mai bine în design-ul interior ale vehiculelor.”

Având toate aceste beneficii, Polaris este entuziasmat de ce poate aduce viitorul. Tehnologia printării 3D este într-o continuă dezvoltarea și asta înseamnă părți din ce în ce mai bune pentru autovehiculele Polaris.

În România poți achiziționa echipamente profesionale Stratasys cu ajutorul celor de la Nutechnologies.