Timisoara

Poll

Poll

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
909

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 6 februarie 201418.30

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

În cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramică – regizori contemporani”, Centrul Cultural German Timișoara, lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica Timișoara și librăria Cărturești prezintă în data de 6 februarie 2014, la ora 18:30, filmul „Poll”, din anul 2010, în regia lui Chris Kraus. Proiecția are loc în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy 7).

În „Poll“acțiunea începe cu puțin timp înaintea declanșării Primului Război Mondial. Oda von Siering, o fată în vârstă de 14 ani, care până la moartea mamei a trăit în Germania, merge la tatăl ei în Estonia. În casa tatălui ei ea se simte străină și resimte o stare apăsătoare în noul mediu familial. Odei îi lipsește mama, care a fost cea mai importantă persoană din viața ei, dar și țara natală. La Poll, proprietatea tatălui ei, ea întâlnește un anarhist estonian rănit, pe nume „Schnaps“, care se ascunde de trupele țariste. Oda îl ajută și îl ascunde pe proprietatea tatălui ei. În scurt timp aceasta dezvoltă sentimente pătimașe pentru „Schnaps“.

Filmul a câștigat în anul 2010 Premiul Filmului Bavarez la categoriile „cel mai bun protagonist”, „cea mai bună actriță tânără” și „cea mai bună imagine scenică”, premiul special al juriului la Filmfest Rom, premiul Deutscher Filmpreis la categoriile „cel mai bun personaj secundar”, „cea mai bună camera” și „cea mai bună imagine scenică” în anul 2011 și premiul publicului la cea de-a 15 ediție a Festivalului De Film European de la București.

Filtre film

Gen: Drama
Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta