Timisoara

Pontaj electronic pentru echipa ta

Detalii anunt

Telefon
0770918615
Web
https://www.tassis.ro
Social links
Categorie
Anunturi diverse
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
93

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Pandemia ne-a făcut deja să ne obișnuim cu sistemele de telemuncă și hybrid work. Probabil că ai pus deja la punct un sistem prin care coordonezi colegii aflați la distanță. Acum e momentul să mai faci un pas spre un management mai bun: să alegi un program de pontaj.

Tu la ce te gândești când spui pontaj electronic? Deși unii manageri consideră că implementarea unui soft pontaj este o măsură de control a angajaților, de fapt, un sistem pontaj electronic este un mod foarte eficient de a-ți menține echipa motivată și eficientă.

Cum te ajută un sistem de pontaj electronic


Când o perioadă de criză ne schimbă din temelii ritmul de lucru, apare tendința de a ne concentra pe sarcinile care trebuie bifate și mai puțin pe comportamentele care îmbunătățesc procesul de lucru. Productivitatea este însă un mușchi care trebuie antrenat în permanență, iar o aplicație pontaj reușește să facă acest lucru cu brio. Un sistem pontaj îi responsabilizează pe membrii echipei să-și planifice conștient timpul alocat pentru diverse activități și, în timp, să devină mai organizați.

Ca angajat, când folosești un soft pontaj, poți aloca un termen de finalizare clar pentru fiecare activitate și asta te va motiva să lucrezi mai concentrat. Ca lider, prin pontaj online, poți extrage informații despre modul de lucru al angajaților și poți identifica care sunt vulnerabilitățile și punctele forte în modul de îndeplinire a activităților. De asemenea, folosind o aplicatie pontaj, angajații pot pune granițe mai clare între serviciu și timp liber, cu efecte pozitive în ce privește satisfacția profesională.

Implementarea propriu-zisă

Dacă beneficiile unui program pontaj - descrise mai sus - te-au convins, probabil vrei să știi cum să faci tranziția echipei către pontaj electronic. Uneori, poate fi dificil să propui folosirea unui soft pontaj, însă cu strategiile potrivite, poți asigura succesul acestei inițiative.

Urmează aceste metode care dau rezultate:

  • clarifică motivul pentru care dorești să folosești o aplicație de pontaj Ca să identifici rezultatele pe care le aștepți, ai nevoie să înțelegi exact ce stă la baza intenției de a apela la pontaj. Vrei să reduci din activitățile consumatoare de timp, să identifici blocajele sau să aloci mai bine resursele din proiecte? Îți dorești ca angajații tăi să fie mai implicați?

Notează foarte specific ce vrei să obții de la o aplicație pontaj.

  • alege programul potrivit

Există multe sisteme de pontaj electronic pe piață, însă esențial este să-l alegi pe cel care se potrivește cel mai bine obiectivelor tale și felului în care funcționează compania. O aplicație de pontaj trebuie să simplifice lucrurile, astfel încât pontajul zilnic să nu necesite mai mult de 2 minute.

  • pune la punct o politică de pontaj clară

Un comportament nou funcționeză când toți cei implicați știu ce au de făcut. Ai obiectivele, te-ai decis pentru un anume program pontaj; următorul pas este să redactezi o politică de pontaj cu instrucțiuni specifice, la care angajații pot reveni oricând sunt nesiguri. Documentul va cuprinde detalii despre cum se utilizează un soft pontaj electronic, ce task-uri se pontează, cum se procedează cu pauzele ș.a.

  • discută deschis cu echipa ta

După ce ai setat toată infrastructura de pontaj online, stabilește un meeting în care să explici de ce ai luat decizia, ce avantaje concrete poate aduce pontajul și ce rezultate urmărești. Un anumit grad de reticență față de pontaj este firesc, însă depinde cum îl gestionezi. Ajută-i pe angajați să perceapă faptul că pontajul online le permite să aibă un program flexibil și să-și raporteze mai ușor orele suplimentare. Pregătește răspunsuri la toate curiozitățile pe care echipa ta ar putea să le aibă despre pontaj.

  • oferă training pentru utilizarea programului de pontajUnele persoane sunt autodidacte, însă nu toată lumea se adaptează ușor.Chiar dacă ai ales un program cu o interfață intuitivă, fii pregătit să apară unele dificultăți în utilizare.

Stabilește o întâlnire sau un call pentru prezentarea tehnică a platformei de pontaj online și simulează cum decurge propriu-zis pontajul zilnic. Alocă o persoană cu rol de responsabil tehnic la care angajații să poată apela când au întrebări. După o lună de utilizare, cere feedback și optimizează procesul de pontaj, dacă e cazul.

Ai răbdare cu ajustarea la noua rutină și nu uita să fii tu însuți un exemplu pentru buna utilizare a programului de pontaj!