Timisoara

Pot înlocui implanturile dentare dinții naturali?

Pot înlocui implanturile dentare dinții naturali?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
284

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Implantul dentar este o metodă de tratament relativ nouă și din ce în ce mai solicitată. implanturile moderne sunt hipoalergenice și au o durată lungă de viață. Dacă întreaga procedură este efectuată corect iar materialele folosite sunt de bună calitate, un astfel de dinte poate rezista câteva decenii.

Ce este un implant dentar?

Astăzi, implantul dentar este metoda optimă și ideală pentru refacerea dinților. Scopul său este de a înlocui dintele pierdut, în timp ce coroana de pe implant este concepută pentru a restabili funcțiile dintelui pierdut. Un implant are mult mai multe avantaje față de o punte dentară. De exemplu, în primul rând, implantul vă permite să mențineți sănătoși dinții vecini - pentru instalarea sa nu este necesar să-i șlefuiți, așa cum se întâmplă în cazul unei punți dentare. Implanturile nu au o durată de viață definită; cu o îngrijire adecvată și o monitorizare regulată de către medicul dentist, absența bolilor cronice, implantul poate servi o viață întreagă.

Implanturile dentare moderne sunt realizate din materiale de cea mai înaltă calitate și cele mai sigure. Astăzi, majoritatea sunt fabricate din titan medical, deoarece acest material are o biocompatibilitate ideală cu țesuturile umane. Vizual o coroană pe implant nu arată diferit de un dinte natural. În același timp, implanturile ajută la restabilirea eficientă a defectelor și la normalizarea funcționalității dentiției.

Cine are voie de implanturi dentare?

Implantul dentare este una dintre cele mai moderne și avansate tehnologii pentru refacerea dinților lipsă. Un implant artificial înlocuiește complet un dinte natural, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al caracteristicilor sale funcționale. Implanturile dentare au caracteristici atât de calitative încât nu pot fi deosebite de dinții naturali, nici în aparență, nici în senzații - nu apare disconfort sau senzație de corp străin în gură. Implanturile pot fi instalate fie în locul unui singur dinte care lipsește, fie pot înlocui complet întreaga dentiție.

Trebuie avut în vedere faptul că sunt necesare anumite indicații pentru instalarea unui implant dentar. Și anume:

  • lipsa unui singur dinte sau a mai multor dinți;
  • absența completă a dinților;
  • incapacitatea de a utiliza o proteză mobilă;
  • afecțiuni parodontale (parodontoză avansată);
  • abraziune avansată a dinților.

În ceea ce privește cazurile în care implantarea dentară este contraindicată, acestea sunt evaluate de către medic după o examinare atentă. Uneori este necesar un tratament preliminar. De exemplu, dacă dinții din apropiere sunt afectați de carii acestea trebuie tratate înainte, sau în cazul unui volum osos insuficient, se recomandă înainte efectuarea unei adiții osoase. Dar toate aceste aspecte ar trebui stabilite în mod individual.

Implanturile dentare necesită o îngrijire atentă

Implanturile dentare, precum dinții naturali, necesită o atenție constantă. De exemplu, principalul criteriu pentru durabilitatea unui implant este respectarea regulilor de igienă orală. Implanturile trebuie curățate în același mod ca dinții sănătoși, în fiecare zi, dimineața și seara. Tehnica de periaj este aceeași ca în orice alt caz - este necesar să curățați coroana, spațiile dintre dinți, să folosiți ața dentară și dușul bucal. Iar în caz de disconfort (durere, roșeață a gingiilor și a țesuturilor din imediata apropiere a implantului instalat), trebuie să contactați imediat medicul, fără a apela la auto-medicație.