Timisoara

Povestile apei la Aquatim

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
1000

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 6 iulie 2019

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Poveștile apei continuă, cu Uzina de Apă Industrială

După turele de vizitare ale primei uzine de apă din Timișoara, din 1 iunie, programul Descoperiți poveștile apei continuă. Sâmbătă, 6 iulie a.c., este rândul Uzinei de Apă Industrială din cartierul Crișan să-și deschidă porțile. Uzina a fost construită la începutul secolului trecut (1916), ca o soluție ingenioasă găsită de compania de apă din acea vreme, ACOT, pentru a deservi industria locală, în plină dezvoltare.

Turele de vizitare durează circa 45 de minute, intrările se fac la orele 10:30, 11:30 și 12:30. Accesul publicului este gratuit, este permisă fotografierea, iar vizitatorii vor fi însoțiți de ghizi. Participarea se face pe bază de înscriere, la numărul de telefon 0256 201 370 (de luni până vineri, între orele 8 și 15), sau pe adresa de e-mail aquapic@aquademica.ro. Adresa este str. Frederic Mistral nr. 1, accesibilă cu mijloacele de transport public – tramvai 1 și 2 (stația Lalelelor), troleibuz 11, M11 (stația Virgil Economu), vaporetto (stația Mihai Viteazul).

Uzina de apă industrială a fost acceptată oficial în rețeaua Global Network of Water Museums (rețeaua internațională a Muzeelor Apei) ce reunește organizații din toată lumea, prin preocuparea lor comună de a evidența importanța istorică și culturală a apei pentru omenire, precum și de a conștientiza publicul larg asupra prețuirii acestei resurse, esențiale vieții. Organizația, înființată în anul 2017, a fost recunoscută în anul următor de către Consiliul Interguvernamental UNESCO-IHP (Programul Hidrologic Internațional) ca o „inițiativă UNESCO”. Aproximativ 50 de muzee și instituții din 24 de țări, printre care și societatea Aquatim, sunt afiliate acestei rețele profesionale.

Programul Descoperiți poveștile apei este o inițiativă comună a fundației Aquademica și asociației Urban Survey, susținută de Aquatim, cele trei organizații continuând astfel, firesc, colaborarea care a dus la amenajarea centrului educațional Aquapic la fosta uzină de apă industrială, proiect finanțat de ING Bank România. Compania Aquatim este preocupată de păstrarea obiectivelor de patrimoniu industrial și includerea acestora în spațiul comunității.

Filtre eveniment

Tip eveniment: Evenimente diverse