Timisoara

Pregătirea tinerilor pentru rolul de angajat

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
247

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asociația Practicienilor și Specialiștilor în Economie Socială (APSES) din Timișoara anunță derularea proiectului de solidaritate „Pregătirea tinerilor pentru rolul de angajat”, proiect finanțat prin fonduri ale UE în cadrul programului CORPULUI EUROPEAN DE SOLIDARITATE.

Proiectul este implementat de către un grup de inițiativă alcătuit din șapte tineri din Timișoara, sprijiniți de Asociația Practicienilor și Specialiștilor în Economie Socială din România, având ca perioadă de desfășurare 01.06.2020- 31.05.2021. Acest proiect are ca și scop principal creșterea gradului de adaptare la mediul profesional și la rolul de angajat al tinerilor care urmează studii superioare, dar și de integrare în colectivul de muncă în diverse organizații din Timișoara.

Prin organizarea de workshop-uri, grupuri de suport, activități extracurriculare și evenimente cu invitați din firme cunoscute pe piața muncii în România, dar și la nivel internațional, tinerii timișoreni și-au propus să ajute alți tineri în căutările lor pentu job-ul ideal.

La final de proiect, principalele rezultate obținute de tineri sunt deprinderea abilităților practice pentru piața muncii, vizibilitatea modelelor de reușită profesională reprezentate de absolvenții de succes, crearea unui cadru de suport informal pentru integrarea la locul de muncă și nu în ultimul rând informații asupra oportunităților de job pentru 40 de tineri consiliați.