Timisoara

Pregatirile adevarate pentru inmormantare incep pe 07funerare.ro

Pregatirile adevarate pentru inmormantare incep pe 07funerare.ro

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
331

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Defunctul si-a dat ultima suflare, si-a luat ramas bun de la toti cei dragi daca a mai avut timp si a constientizat ce se intampla cu el si a intrat in odihna vesnica. Din acel moment ia numai ce i se da si primeste tot ce i se ofera. Nu se poate impotrivi echipei care ii va prelua trupul neinsufletit sa il pregateasca respectuos pentru priveghi si pentru inmormantare.

Pregatirile adevarate pentru inmormantare aici, in tara sau pentru repatriere incep toate de site-ul https://www.07funerare.ro, adresa dispeceratului de pompe funebre din Romania.

In acest loc se intalnesc apartinatorul si operatorul de servicii funerare si pun la cale modul in care va decurge etapa cu etapa plecarea de pe pamant a defunctului. Intalnirea are loc cand va dori apartinatorul, dar nu trebuie sa treaca mult timp de la deces. Daca apartinatorul intra pe site duminica seara, cand toti ceilalti dorm si el are impresia ca este parasit de toti in nenorocirea in care se afla, pe site-ul dispeceratului gaseste un om gata sa il asculte si sa il povatuiasca. La ei tot timpul este cineva disponibil, fiindca se gandesc ca sufletele indoliate au nevoie de imbarbatare si de sfaturi utile.

Conversatia are loc ca intre doi aliati care doresc amandoi acelasi lucru: pregatirea trupului neinsufletit sa fie facuta cu maxima responsabilitate, in decenta ceremoniei sa isi gaseasca linistea si defunctul, dar si cei pe care ii paraseste. Sunt apartinatori care se confrunta pentru prima data cu acest trist eveniment si nu stiu nimic despre modul in care decurge organizarea, dar si apartinatori care au experienta. Pentru cel incercat de viata si pentru cel mai putin incercat consilierea decurge in aceeasi atmosfera plina de empatie.

Cand apartinatorul discuta cu reprezentantul celei mai apropiate firme de pompe funebre de domiciliul sau de locul in care va avea loc inmormantare in acel moment se poate considera ca au inceput pregatirile. Mai intai, apartinatorul afla care sunt actele necesare pentru inmormantare legala si pentru obtinerea ajutorului de inmormantare, apoi este ales sicriul care vine la pachet cu crucea. In cazul repatrierii, nu se poate discuta de o alegere, fiindca setul de sicrie (zinc+lemn) este obligatoriu, dar pentru inmormantarile din tara, apartinatorii sunt cei care aleg.

Modelele variaza in functie de sex: exista sicrie pentru femei si sicrie pentru barbati, in functie de materialul din care sunt facute, de culoare, de prezenta sau de absenta manerelor aurii de care poate fi prins in timpul manipularii. Apartinatorul este cel care ofera datele defunctului care vor fi inscriptionate pe cruce. Etapa cu etapa este pus la punct planul de organizare a ceremoniei si de pregatire a trupului neinsufletit.

Toaletarea completa nu poate fi sarita din schema, machiajul fiind facultativ. Un apartinator care a iubit enorm nu va consimti ca lumea venita sa aduca un ultim omagiu defunctului sa se mire de modul ingrozitor in care arata acesta. Exista machiaj special si rezistent prin care decedatul isi recapata infatisarea din timpul vietii si merita pe deplin acest dar de ramas bun.

Si imbalsamarea este obligatorie si poate fi ajutata in timpul verii de inchirierea unui capac frigorific. Aranjamentul din flori naturale pentru sicriu poate fi comandat special tot in timpul planului realizat de comun acord intre apartinator si reprezentantul firmei de pompe funebre.

Alte alegeri?

Masina funerara. Exista firme de servicii funerare care asigura transportul funerar cu limuzina, in cazul repatrierii, familia defunctului poate alege repatriere pe cale rutiera sau pe cale aeriana. Sunt reprezentanti ai firmelor de pompe funebre asa de intelegatori, incat le permit rudelor defunctului sa aleaga si masina cu care se va realiza transportul.

Un pachet complet de servicii inseamna asigurarea batistelor si a prosoapelor, obiecte traditionale, utilizate la inmormantari, pregatirea cosului pentru biserica si aducerea pachetelelor cu mancare care vor fi impartite la cimitir. Alimentele din pachet se decid de catre familia indurerata care la randul ei va tine cont de preferintele alimentare ale defunctului.

Inmormantare curata, fara incidente si fara intarzieri, flori proaspete, parfumate si sanatoase daruite la despartire si un parastas pe cinste la un restaurant bun dupa inmormantare sunt etape care se impun sa fie parcurse cu fruntea sus. Despartirea de cel drag este cel mai dureros lucru, dar trebuie pregatit cu respect pentru plecarea intr-o lume mai buna.

Hainele elegante sunt alese cu grija de familie, iar echipa care se ocupa de pregatirea trupului neinsufletit va avea grija ca imbracamintea sa vina perfect. Daca parul din nas nu se vede, daca mustata a fost tunsa perfect si parul tuns si pieptanat cu grija totul se datoreaza personalului care a pregatit atent trupul neinsufletit. Fiecare membru al echipei isi indeplineste sarcina cat poate de bine, asa se explica faptul ca masina straluceste, ca nu se simte mirosul specific de moarte, fiindca imbalsamarea a fost facuta de profesionist cu cele mai bune substante.

Firmele care ofera pachete complete de servicii funerare se ocupa si de eliberarea certificatului de deces ca apartinatorii sa aiba timp sa accepte pierderea si sa se pregateasca sufleteste de despartire, organizeaza si parastasul si aduc si cosurile cu coliva, vin si ulei la biserica pentru oficierea ceremoniei de catre preot.

Decesul unei persoane dragi reprezinta o experienta noua si dureroasa, iar firmele de pompe funebre isi asuma responsabilitatea organizarii. Multi profesionisti devotati isi dau concursul ca decedatul sa arate perfect in sicriul sau, sa nu lipseasca nimic de la inmormantare si ca toate etapele sa fie parcurse repede si bine.

07Funerare.ro reprezinta un model pentru toti furnizorii de servicii funerare, un model care s-a impus prin puterea exemplului.