Timisoara

Preparate aduse la nivel de artă în bucătăria franceză

Preparate aduse la nivel de artă în bucătăria franceză

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 6 luni si 2 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
134

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Bucătăria franceză este considerată un etalon de gust, tehnică și rafinament. Preparatele sale au trecut granițele și au intrat în meniurile restaurantelor din toată lumea. Multe dintre acestea sunt considerate delicatese, nu doar pentru că se fac din ingrediente de calitate, originare din regiunile franceze în care au apărut, ci și pentru că implică un nivel ridicat de dificultate și pricepere. Există în bucătăria franceză preparate perfecționate de generații de bucătari, care au ajuns adevărate opere de artă, datorită armoniei dintre gusturi, arome și texturi, cât și a aspectului incredibil. Descoperă în continuare câteva exemple de astfel de preparate care merită aprecierea noastră deplină.

Confit du canard

Această rețetă are la bază carnea de rață care se gătește prin procedeul tradițional numit confit. Acesta presupune marinarea cărnii într-o saramură cu usturoi și cimbru timp de 36 de ore și apoi gătirea ei la temperatură mică, în propria grăsime. Confit du canard este un exemplu perfect de slow cooking, rezultatul fiind o carne gătită excelent, care este suculentă și plină de savoare. Se servește cu cartofi copți și usturoi.

Moules marinières

Pescuitul de fructe de mare și ostreicultura sunt ocupații cu o îndelungată tradiție în Franța. Deși locuitorii de pe malul Oceanului sau al Mării Mânecii preferă stridiile crude, cu puțină lămâie, în cazul midiilor au dezvoltat o rețetă pe cât de simplă, pe atât de rafinată. Moules marinières, adică midii în stil marinăresc, se gătesc prin fierberea scoicilor într-un sos de vin alb și pătrunjel, alături de care se adaugă cartofi prăjiți. Asocierea acestor două ingrediente este inedită, dar ne demonstrează că un produs banal cum este cartoful prăjit este îndeajuns de bun pentru a deveni parte a unui preparat cu gust fin.

Coq au vin

Această rețetă provine din Burgundia, ținut al vinurilor bune și al animalelor îngrijite cu atenție. Nu este de mirare, așadar, că de aici provin două preparate celebre: beef bourguignon și coq au vin, care a devenit popular și la noi în ultimii ani. Cocoșul ales pentru gătire este crescut întotdeauna cu hrană naturală, în curți întinse, pentru ca savoarea cărnii sale să fie cât mai bună. Coq au vin se gătește la capac, cu vin, usturoi, bacon, unt, ceapă și uneori ciuperci. Preparatul final este fraged și bogat în arome și note subtile de gust.

Foie gras

Foie gras este preparatul standard în materie de rafinament al gustului. De aceea este și atât de popular în Franța și în lume. Foie gras este o operă de artă care necesită muncă și resurse. Gâștele și rațele se îndeasă cu hrană pentru ca ficatul lor să se dezvolte excesiv. Conținutul mare de grăsime al acestuia are ca rezultat un gust unic și o finețe care nu poate fi obținută altfel. Există mai multe variante de gătire pentru foie gras, însă toate pun în valoare calitățile unice ale ficatului supradimensionat de pasăre.

Boeuf bourguignon

Ne întoarcem în Burgundia, acolo unde există o rețetă de gătire a cărnii de vită incredibil de rafinată, mai ales dacă ținem cont că la origini era o rețetă țărănească. Boeuf bourguignon este practic o tocană din bucăți de carne gătită în vin roșu, alături de legume și condimente. Pentru un maxim de gust și frăgezime, carnea trebuie lăsată în vin timp de două zile înainte de preparare.

Gastronomia franceză are multe preparate delicioase, iar cele pe care le-am prezentat sunt doar câteva exemple. Dacă ajungi în Franța, trebuie să guști unul dintre ele, pentru că sunt delicioase. Dacă nu ajungi, le poți comanda acasă, indiferent de orașul în care locuiești. De exemplu, livrarea de mâncare acasă în Focșani se face rapid și ușor. Indiferent de cel pe care îl alegi, gustul și rafinamentul preparatelor franțuzești te va încânta.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/pate-de-foie-gras-pate-mic-dejun-4977312/