Timisoara

Presopunctura: beneficiile acestui tip de masaj

Presopunctura: beneficiile acestui tip de masaj

Detalii

Telefon
0724474501
Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
401

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cuvantul “presopunctura” aduce cu terapia prin ace, “acupunctura”, dar veti fi surprinsi ca aceasta terapie naturala nu se bazeaza pe folosirea acelor. Presopunctura este o practica medicala prin care se maseaza masele musculare folosind mainile, in punctele de presopunctura. Acupunctura si presopunctura impartasesc filosofii asemanatoare care provin din Medicina Traditionala Chineza.

Presopunctura este un tip de masaj mai specific care se bazeaza, in principal, pe folosirea, mai ales a degetului mare, a tuturor degetelor si a palmelor pentru a se aplica presiune in puncte diferite pe corp. Terapeutii pot folosi ritmuri variate, intensitati diferite de presiune si tehnici diferite in practica medicala a acestui fel de masaj.

Masajul shiatsu este un stil al terapeiei prin presopunctura

Prin aplicarea presiunii pe anumite puncte corporale, maseuza manipuleaza circulatia energiei vitale chi(qi) in corpul pacientului. Punctele de presopunctura sunt puncte situate pe corp, unde energia chi poate fi congestionata sau blocata. Presopunctura este terapie holistica naturala care abordeaza blocajele provocatoare de probleme de sanatate neasteptate.

Cand maseuza foloseste tehnici de presopunctura, ea maseaza punctele locale de presopunctura si asa numitele “trigger points”.”Trigger” points sunt puncte tinta care ne trimit direct la sursa de durere si disconfort Punctele de presopunctura sau “trigger points” din limba engleza, se afla de-a lungul unei retele sau meridiane, care sunt de fapt niste “autostrazi” prin care circula energia, de-a lungul intregului corp.
Uneori presiunea este necesara in aceste puncte pentru a elibera blocajul si a asigura un flux de energie, echilibrat si armonios prin meridiane. Impreuna cu capacitatea de a trata o varietate de boli, pacientii obtin si avantaje suplimentare la sedinta de presopunctura.

Presopunctura este o experienta profund relaxanta, care va poate ajuta in:
- scaderea nivelului de stres, a tensiunii mentale si fizice precum si in reducerea anxietatii
- imbunatatirea somnului
- in relaxarea musculara si articulara
- in reducerea problemelor digestive
- calmarea durerilor de cap
- alinarea durerilor cronice.

Pentru mai multe informatii esti binevenit sa suni la numarul de telefon 0724474501.

Filtre

Tip: Oferte, Tratamente