Timisoara

Pretul apartamentelor din Timisoara a crescut cu 8%. Afla cat ajunge pretul pe metru patrat si care sunt cele mai scumpe zone

Pretul apartamentelor din Timisoara a crescut cu 8%. Afla cat ajunge pretul pe metru patrat si care sunt cele mai scumpe zone

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Vizualizari
1261

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spre deosebire de anii trecuti, implicit cei din perioada crizei, trendul cunoscut in prezent pentru cumpararea si inchirierea spatiilor imobiliare este unul ascendent. Acest lucru se poate observa si pe plan local, Timisoara cunoscand o crestere importanta din punct de vedere al preturilor, statisticile oferite de portalul online compariimobiliare.ro aratand faptul ca valoarea apartamentelor si a garsonierelor a crescut cu aproximativ 8%.

Practic, conform ultimelor estimari, spatiile rezidentiale de la nivel national inregistreaza o crestere a cererii, iar in acest sens numarul de apartamente va creste cu 25.000 pana la finalul acestui an, dintre care aproximativ 1000 vor fi realizate in Timisoara.

Care sunt principalele motive pentru care exista o astfel de crestere? Cat ajunge in prezent pretul per metru
patrat in Timisoara? Ce preturi exista in alte orase din tara? Care sunt cele mai scumpe zone? Vom afla raspunsurile tuturor acestor intrebari in cele ce urmeaza, in ajutorul nostru venind chiar si expertii din spatele portalului compariimobiliare.ro. Acest site este unul dintre cele mai importante din domeniul pietei imobiliare, fiind locul in care se aduna cele mai utile informatii, sfaturi, statistici si oferte existente la nivel national, din diverse orase. Astfel, cei ce-si doresc sa afle in orice moment, ba chiar sa compare preturile medii din diverse orase sau cartiere, au la dispozitie tot ceea ce e nevoie in cadrul site-ului compariimobiliare.ro.

De ce au crescut preturile?

Probabil una dintre cele mai mari curiozitati e cea cu privire la fluctuatiile de pret, iar panta crescatoare e insotita in fapt si de o explicatie foarte plauzibila. Spatiile respective au devenit mult mai valoroase, s-au atras numerosi investitori, numarul locurilor de munca a crescut, iar pe langa toate acestea Timisoara este un puternic centru universitar, ceea ce a cantarit semnificativ in evolutia preturilor in raport cu cererea crescuta pentru apartamente si garsonierede vanzare Timis respectiv de inchiriat.

Care este pretul per metru patrat?

E important de mentionat ca preturile per metru patrat au crescut in marea majoritate a oraselor, desi exista si situatii contrare, iar conform statisticilor metrul patrat util ajunge in medie la o valoare de aproximativ 1.200 euro.

La nivel national cea mai importanta crestere a avut-o orasul Cluj Napoca, de 10%, avand si locatii in care pretul per metru patrat depaseste suma de 1.600 euro.

Vorbind strict la nivel local, in Timisoara preturile per metru patrat au ajuns chiar si la valoarea de 1.390 euro, in zona Punctele Cardinale, urmate apoi de Piata Unirii, cu 1.384 euro, iar mai apoi Piata Victoriei, unde metrul patrat ajunge la 1.304 euro.

Este evident ca cele prezentate mai sus sunt cartierele ceva mai scumpe, ofertele putand fi si mai scazute, dar alt lucru ce trebuie mentionat e ca raportat la tipul de spatiu imobiliar, cei care se orienteaza catre garsoniere de vanzare Timis scot din buzunare cu pana la 9,39% mai mult, comparativ cu prețurile de la început de an – pe acest segment s-a inregistrat cea mai mare majorare a preturilor.

Indiferent de alegere, cel mai important este sa se urmareasca localizarea spatiului imobiliar respectiv, aspectul acestuia, eventualele investitii ce se realizeaza in apropiere, precum si statisticile oferite de site-ul compariimobiliare.ro – un portal de mare ajutor pentru a lua cele mai corecte decizii.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306