Timisoara

Prezentarea programului cultural al etapei de StartUp (2017 - 2018)

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
614

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 19 iunie 201718:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană prezintă în data de 19 iunie 2017, la ora 18:00, la Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, Programul cultural al etapei de StartUp (2017 - 2018), care face parte din strategia de implementare a proiectului TM2021.
În etapa de StartUp, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va consolida legăturile cu societatea civilă, va dezvolta latura culturală a orașului și a regiunii, va sprijini colaborările cu instituțiile de cultură, va deschide noi oportunități internaționale, care vizează dimensiunea europeană a proiectului TM2021 și va pune bazele dialogului cultural internațional.
Evenimentele și activitățile organizate și asumate în acest an, sunt construite și dezvoltate pe baza viziunii artistice a dosarului de candidatură și se axează pe implicarea cetățenilor în actul cultural.
În acest an, în cadrul etapei de StartUp, vom desfășura următoarele proiecte generale:
  1. Generators – generatori - dezvoltarea a trei proiecte, și anume Mega Bega, Reflecții și Cămine în mișcare. Se vor efectua cercetări, documentări și schimburi de experiențe, alături de partenerii lideri ai proiectelor amintite.
  2. X-Tensions – X-Tensii: colaborări cu instituții sau organizații locale pentru realizarea diferitelor evenimente sau proiecte culturale, potențându-le conținutul, vizibilitatea și caracterul european ( Art Encounters, Festivalul Simultan, Teatrul Național Timișoara- Circus Cirkör- spectacol de circ contemporan-, Eurothalia – spectacole susținute de Teatrul Odin și master classes cu Eugenio Barba).
  3. Neighborhoods – intervenții în cartiere: intervenții și ateliere de lucru în diferite cartiere ale Timișoarei în scopul identificării de colaboratori sau co-organizatori pe termen lung (Birdhouse Gallery, cartarea vecinătăților).
  4. MultipleXity – moștenirea tangibilă a orașului, în urma câștigării titlului de capitală Culturală Europeană, va consta în construirea unui complex creativ multi-funcțional; al unui centru de resurse culturale pentru dezvoltarea capacității și pentru schimburi internaționale; organizarea Festivalului Internațional al Luminii (prima ediție în anul 2021) și o infrastructură îmbunătățită. În acest an, vom viza maparea nevoilor orașului și inițierea unor colaborări internaționale.
Obiectivul pe termen lung al implementării și dezvoltării Programului cultural TM2021 este un sector cultural extrem de profesionist și sensibil la nevoile cetățenilor, cu legături puternice la nivel european, o scenă culturală și creativă mai competitivă și, desigur, poziționarea culturii ca pilon de dezvoltare locală durabilă, de către factorii decizionali.