Timisoara

Prezentarea cartii "Confesiuni tarzii" si decernarea diplomelor din cadrul Premiului Goncourt

Prezentarea cartii "Confesiuni tarzii" si decernarea diplomelor din cadrul Premiului Goncourt

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 7 ani si 1 luna
Vizualizari
767

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 11 decembrie 201419:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

ÎNTÂLNIRE LITERARĂ cu ŞTEFANIA BÎCU pe marginea cărţii sale CONFESIUNI TÂRZII şi decernarea diplomelor din cadrul Premiului Goncourt Românesc

JOI 11 DECEMBRIE, ORA 19
Institutul francez Timişoara (bd. C. D. Loga nr. 46)
Intrarea este liberă

Institutul francez din Timişoara vă dă întâlnire joi de la ora 19, pentru două evenimente literare deosebite: prezentarea cărţii „Confesiuni târzii” de Ştefania Bîcu şi decernarea diplomelor din cadrul Premiului Goncourt Românesc.
Psiholog de profesie, Ştefania Bîcu şi-a făcut debutul în poezie în anul 1983, în volumul colectiv „Cântarea României”, „Pagini literare” din Suceava. În prezent publică în diferite reviste şi antologii, iar în 2012 primeşte premiul presei şi o menţiune la Concursul Internaţional de Poezie şi Proză „STARPRESS 2012.
Despre „Confesiuni târzii”, Robert Şerban scria: „Amintirile sunt cele care generează poezia melancolică a Ştefaniei Bîcu, dar şi o retorică a întrebărilor adresate propriei vieţi, pline de evenimente şi întâlniri esenţiale”.
Cartea va fi prezentată de Marcel Tolcea, în prezenţa autoarei.
Premiului Goncourt, cel mai prestigios premiu literar, este decernat unui scriitor francez contemporan, care candidează cu alţi cincisprezece autori.
Alegerea Românească a Premiului Goncourt este organizată în România pentru al doilea an consecutiv. Jurii de studenţi sunt constituite în cele mai importante centre universitare din ţară: Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Braşov şi Sibiu. Timp de două luni, fiecare juriu citeşte, dezbate şi confruntă viziuna proprie asupra celor cincisprezece lucrări, sub coordonarea ştiinţifică a unui profesor din universitatea respectivă.

Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara sunt cei care au participat la această aventură literară, pe care îi vom recompensa în cadrul ceremoniei de la ora 19, la Institutul francez.