Timisoara

Prezinta-i copilului tau viata! Inscrie-l la cursuri de dezvoltare personala

Prezinta-i copilului tau viata! Inscrie-l la cursuri de dezvoltare personala

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
313

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Adolescenta reprezinta una dintre cele mai problematice perioade din viata omului. Aceasta este o perioada de tranzitie, de formare timpurie. In multe feluri va fi definitorie. Desi omul invata cat traieste, fundatia comportamentului si a personalitatii sale se pune in copilarie si in adolescenta.

Cu siguranta ca ti-ai dori sa te poti implica mai mult in viata copilului tau. Insa, de cele mai multe ori, acest lucru nu mai este posibil din momentul in care copilul devine adolescent. El va incerca sa iasa de sub influenta parintilor, va dori sa se delimiteze de identitatea de copil si sa-si afirme identitatea de adolescent.

Chiar daca tu nu vei mai putea ajunge la el, exista oameni specializati, care il pot ghida. De cele mai multe ori, ajutorul care vine din afara familiei, din partea unor profesionisti, este mult mai bine primit, in special daca educatorii reusesc sa castige respectul adolescentului.

Avantajele unor cursuri de dezvoltare personala

Desi te-ai putea gandi ca aceste cursuri se adreseaza mai degraba copiilor "problema", in fapt, adevarul este ca orice adolescent poate beneficia de pe urma lor. Insa, daca observi anumite comportamente ingrijoratoare la copilul tau, precum lipsa de concentrare, dezorganizare, timiditate excesiva ori tendinte distructive, ar fi bine sa ii prezinti optiunea unor cursuri dezvoltare personala.

Success Academy, un concept inovativ pe piata romaneasca, reprezinta o alternativa la sistemul de educatie de stat. Scopul nu este sa inlocuiasca educatia primita in scoli, ci sa o suplimenteze, cu anumite cunostinte si informatii care nu se regasesc in curicula scolara.

Principiile dupa care se ghideaza Success Academy sunt perfect adaptate la mediul de business si la realitatea cotidiana. Indiferent daca adolescentul vine manat de anumite probleme pe care vrea sa le corecteze ori este doar impins de dorinta de cunoastere si de perfectionare, acesta va primi informatii pretioase. Cu ajutorul trainerilor, copilul tau va dobandi anumite abilitati ce ii vor servi in drumul sau profesional, dar si personal.

Daca te intrebi ce invata copilul in cadrul acestor cursuri de dezvoltare personala, raspunsul este urmatorul:
- deprinderile practice sunt antrenate. Acest lucru ii va ajuta pe cursanti in planificarea vietii si a carierei;
- increderea in sine este construita si consolidata prin activitati practice, in grupuri si individuale. Copiii invata intr-un mediu prietenos, fara frica sanctiunilor si fara sa fie judecati;
- initiativa este incurajata prin activitati ce au in vedere stabilirea unor obiective. Cursantii sunt incurajati sa ia decizii, sa comunice si sa isi asume rezultatele acelor decizii;
- timiditatea este invinsa prin activitati care presupun lucru in echipa, elaborarea de proiecte impreuna cu colegii, vorbitul in public etc.

Fa cunostinta cu trainerii

In cadrul acestor cursuri de dezvoltare personala, copilul tau va invata de la oameni cu experienta atat in domeniul educatiei, cat si in domeniul de business. Trainerii sunt experti in comunicare si vor reusi sa transmita informatia intr-un mod distractiv si interactiv. Astfel, copiilor le va face placere sa participe la cursuri. Iata o parte dintre domeniile in care sunt specializati trainerii:

- psihologie, dezvoltarea potentialului uman, educatie pragmatica si business;
- limbaj non-verbal, incurajarea dezvoltarii aptitudinilor de lideri si antreprenori;
- limba engleza;
- gandire critica, Business Intelligence, dreptul afacerilor, antreprenoriat.

Acestea sunt doar o parte dintre avantajele participarii la cursuri dezvoltare personala. Tot ce iti ramane de facut este sa discuti cu tanarul adolescent si sa-l indrumi catre Success Academy. Restul se va rezolva de la sine.