Timisoara

Prima vacanță în Dubai: tot ce trebuie să știi

Prima vacanță în Dubai: tot ce trebuie să știi

Detalii

Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
239

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Și nu se află deloc departe de realitate. Dubaiul este un adevărat miracol arhitectural modern, cu clădiri uriașe, lumini orbitoare și drumuri despre care ai crede că există doar în filmele futuriste. Totuși, acest paradis urban există și nu se afă foarte departe de noi, astfel că pentru foarte mulți români a devenit o atracție pe care o vizitează cu regularitate.

Dacă ești atras de un sejur în Dubai, trebuie să știi câte ceva despre specificul celui mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, pentru că diferențele de ordin cultural dintre civilizația europeană și cea de acolo sunt destul de mari și, în niciun caz, unele pe care să le ignori. Iată ce să faci și ce să nu faci în Dubai, pentru ca sejurul tău să fie unul reușit și care să te ferească de orice fel de probleme.

Vizitează și bucură-te de grandoarea zonei

Cu certitudine ai auzit de Burj Khalifa și Burj Al Arab, cele mai celebre clădiri din Dubai, însă acestea nu sunt singurele atracții asupra cărora trebuie să îți concentrezi atenția. Din punct de vedere istoric, Dubaiul a fost atestat în 1833, însă dezvoltarea sa a căpătat proporții impresionante începând cu 1990. În prezent, locuiesc în metropolă peste 2,5 milioane de locuitori, majoritatea fiind expați. Iar prin majoritatea, ne referim la peste 80% din populație.

Majoritatea locuitorilor sunt din Pakistan și India, iar acest procent de 80% transformă Dubaiul în orașul cu cei mai mulți locuitori străini, din punct de vedere procentual. Dacă ajungi să vizitezi Dubaiul, poți opta să bifezi acele obiective care asigură orașului foarte multe recorduri, la nivel mondial. De pildă, în Dubai vei avea ocazia să vezi cel mai mare mall din lume, Dubai Mall, cea mai mare fântână arteziană, Dubai Fountain, dar și Burj Khalifa, care este cea mai înaltă clădire de pe glob. Insulele Palm sunt cele mai mari insule artificiale din lume și pot fi și ele vizitate, în Dubai. În următorii 10 ani, pe insulele Palm va fi construit cel mai mare aeroport din lume.

Îmbracă-te cu respect

Chiar dacă este o regiune extrem de cosmopolită și deschisă mai multor culturi, Dubaiul rămâne o metropolă în care religia este cea musulmană. Regulile referitoare la vestimentație sunt foarte stricte, în general, în țările adepte ale islamului, dar aici turiștii beneficiază de o abordare mai relaxată din partea localnicilor și a autorităților. Totuși, regulile de bază sunt acelea conform cărora poți aborda orice fel de ținută dorești, în spațiile considerate zone internaționale, precum hotelurile și zonele anexe ale acestora, precum restaurante, plaje sau piscine.

În schimb, mall-urile, aeroporturile, mijloacele de transport în comun și celelalte spații publice presupun ca bărbații și femeile să adopte un stil vestimentar care să le acopere picioarele și umerii. Având în vedere temperaturile foarte ridicate din Dubai, uneori poate deveni incomod să porți pantaloni lungi, dar tocmai de aceea te poți pregăti temeinic în avans, prin achiziționarea unor haine din materiale lejere, ușor de purtat în condiții de căldură. Totuși, dacă vizitezi Dubaiul pe parcursul sezonului de iarnă, temperatura medie este de 25 de grade Celsius, valoare absolut acceptabilă și pentru o persoană obișnuită cu o climă mai răcoroasă.

Consumă alcool, dar ai grijă unde o faci

Singurele locuri în care legea îți permite să consumi alcool sunt reprezentate de barurile și restaurantele din complexurile hoteliere. Există foarte multe restaurante de lux pe raza orașului, dar acestea nu sunt autorizate să servească băuturi alcoolice, dacă funcționează în mod independent.

Vestea bună este că, deși barurile autorizate să comercializeze alcool funcționează în cadrul complexurilor hoteliere, ele nu solicită ca persoanele care le vizitează să fie cazate la unitățile în cauză. Astfel, poți merge la un bar dintr-un complex să consumi alcool, indiferent dacă ai apelat la serviciile de cazare ale altui hotel.

Așadar, Dubaiul este o variantă de vacanță foarte interesantă și atractivă, dar care te poate pune la încercare din punct de vedere al obiceiurilor și tradițiilor. Respectă cultura locală și nu vei avea probleme de niciun fel.

Sursa foto: pixabay.com/photos/dubai-emirates-burj-khalifa-skyline-4044183

Filtre

Destinatii oferite: Dubai