Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Principalele beneficii ale suplimentelor cu Cartilaj de rechin

Principalele beneficii ale suplimentelor cu Cartilaj de rechin

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
271

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Suplimentele care conțin cartilaj de rechin sub disponibile în diverse forme și sub diverse mărci, fiind foarte căutate datorită proprietăților complexe. Cartilajul de rechin este utilizat pentru combaterea durerilor articulare, protejarea pielii, consolidarea sistemului imunitar, ca agent nativiral, precum și pentru prevenirea mai multor afecțiuni cronice. În rândurile care urmează, vom afla care sunt cele mai importante beneficii obținute în urma consumului de cartiaj de rechin, precum și alte amănunte interesante referitorare la acesta.

Cartilaj de rechin - beneficii


 • Ameliorează durerea cauzată de artrita - aportul zilnic de cartilaj de rechin ajută la ameliorarea durerii cauzate de afecțiuni articulare precum artrită. Acesta regenerează țesuturile afectate.
 • Îmbunătățește creșterea musculară și întărește articulațiile - datorită conținutului ridicat de proteine, sportivii iau des cartilaj de rechin pentru a-și întări articulațiile și mușchii.
 • Are proprietăți antiinflamatorii benefice pentru articulații prin ameliorarea durerii și regenerarea țesuturilor.
 • Combate psoriazisul prin inhibarea formării vaselor de sânge anormale la nivelul pielii.
 • Întărește sistemul imunitar prin aportul de proteine și calciu.
 • Protejează sistemul digestiv prin repararea leziunilor pereților stomacului, ceea ce, la rându-i, îmbunătățește digestia.
 • Protejează vederea – combate glaucomul, o boală care atacă ochii prin creșterea presiunii asupra nervului optic.
 • Adjuvant în tratamentul altor boli, de la astmul, la eczeme, emfizem și până la hemoroizi, deoarece are mare de mucopolizaharide, utile în combaterea acestor afecțiuni.


Sursă bogată de glucozamină și condroitină


Glucozamina este o componentă importantă a matricei extracelulare. Ea leagă moleculele de zahăr și proteine în timp ce joacă un rol important în păstrarea integrității structurale a țesuturilor. Principalul său beneficiu și mecanism de acțiune constă în stimularea regenerării cartilajului. Acest lucru se datorează faptului că țesutul conjunctiv este cel care tamponează terminațiile osoase din interiorul articulațiilor.

Condroitina este o substanță naturală prezentă în corpul uman și una dintre principalele componente ale cartilajului. Ajută la construirea țesutului conjunctiv al întregului corp, inclusiv articulațiile și tractul gastrointestinal. Datorită faptului că reține apa, ajută la lubrifierea țesuturilor și a articulațiilor, oferindu-le flexibilitate. Condroitina se regăsește în mod natural în cartilajul de rechin.

Glucozamina și condroitina - roluri în organsim


Glucozamina și condroitina conțin grupări de sulfați. Din punct de vedere tehnic, glucozamina și condroitina sunt forme de carbohidrați complecși. Deficitul acestora în cartilaj poate declanșa osteoartrita, afecțiune degenerativă care deteriorează articulațiile. Dar rolul acestora nu se rezumă doar la cartilaj. Pentru că este important să se formeze țesut și în alte părți ale corpului, inclusiv în derm, în tractul gastrointestinal și în creierul, glucozamina și condroitina stimulează formarea de țesut gelatinos. În ceea ce privește matricea extracelulară a creierului, aceasta este vitală pentru stabilizarea sinapselor cerebrale și pentru protejarea creierului împotriva leziunilor. Astfel, cartilajul de rechin se dovedește a fi util inclusiv în protejarea sistemului nervos central.

Cine are cea mai mare nevoie de suplimentarea cu cartilaj de rechin?


 • Persoanele cu probleme osoase, articulare și circulatorii;
 • Cei care se confruntă cu boli pulmonare sau respiratorii, cum ar fi astmul;
 • Cine suferă de hemoroizi interni sau externi;
 • Toți cei care au risc ridicat de declanșare a celulelor carcinomatoase;
 • Pacienții afectați de probleme digestive;
 • Persoanele cu afecțiuni oculare, în special glaucom;
 • Sportivii sau persoanele care doresc să-și crească masa musculară;
 • Oricine dorește să își întărească sistemul imunitar.

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro