Timisoara

Probleme de sanatate la barbatii de peste 50 de ani

Probleme de sanatate la barbatii de peste 50 de ani

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
242

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Testele de screening sunt o parte esențială a medicinei preventive. Acestea sunt utilizate pentru a detecta stadiul incipient al multor boli frecvente și potențial fatale, cum ar fi cancerul, diabetul și bolile de inimă. Aceste teste fac posibilă detectarea bolii în stadiul incipient, atunci cand este tratabila, de multe ori chiar înainte de apariția simptomelor vizibile. Informațiile furnizate de testele de screening permit medicului dumneavoastră să ia măsuri pentru a vă îmbunătăți sănătatea și chiar a vă prelungi viața. De exemplu, testarea colesterolului vă arată riscul de a dezvolta boli de inimă și vă permite să luați măsuri preventive, cum ar fi schimbarea stilului de viață, înainte ca boala să devină gravă.

Ce teste sunt indicate persoanelor de sex masculin dupa varsta de 50 de ani?

Disfunctii sexuale

Disfuncția erectilă este o afecțiune rușinoasă care provoacă lipsa de încredere în sine și disconfort psihologic. Disfuncția erectilă poate apărea la orice vârstă. Disfunctiile sexuale sunt încă un subiect tabu, iar multi barbati prefera la le trateze cu pastile pentru potenta, fara a merge la medic. Cu toate acestea, riscul de a dezvolta probleme cu performanța sexuală crește odată cu vârsta. Statisticile arată că disfuncția erectilă apare cel mai adesea în jurul varstei de 50 de ani. Rezultatul este o scădere a activității sexuale la bărbații peste 50 de ani. Ca sa-si îmbunătățeasca performanța sexuală multi barbati recurg la suplimente precum pastilele Toot up. Cauzele problemelor pot avea diferite origini. De obicei, acestea sunt asociate cu o scădere a nivelului de testosteron din organism.

Cancer de prostată

Cancerul de prostată are o incidenta mare la bărbați. Este a doua cea mai frecventă cauză a deceselor provocate de cancer după cancerul pulmonar. Aproximativ 1 din 6 barbati suferă de aceasta, iar majoritatea cazurilor sunt diagnosticate după vârsta de 65 de ani. Unele tumori de prostată se dezvoltă rapid și omoară pacientul în câteva luni sau ani, dar majoritatea cresc lent și nu pun viața în pericol. Este important ca toți bărbații să discute despre screening-ul prostatei cu medicul lor.

Cancer de colon


Cancerul colorectal este al treilea ca incidenta la adulți și a doua cauză a deceselor atât la bărbați cât și la femei. Cancerul colorectal poate fi prevenit și dacă este depistat devreme, poate fi si vindecat. Studiile au arătat că screeningul regulat poate reduce decesele cauzate de această boală cu până la o treime. Cauzele exacte ale cancerului colorectal sunt necunoscute, dar se crede că riscurile sunt legate de genetică, dietă și stil de viață. Ca parte a screeningului pentru cancerul colorectal, se recomandă examinarea scaunelor pentru a detecta neoplasmele existente și examinările imagistice ale colonului pentru a identifica polipii precanceroși și afecțiunile neoplazice. Colonoscopia este cea mai amănunțită examinare, dar în același timp cea mai scumpă și cea mai invazivă.

Diabet

Excesul de greutate și lipsa exercițiilor fizice, sunt principalele probleme care afectează întreaga populație si contribuie la creșterea incidenței diabetului. Detectarea pre-diabetului permite pacienților să ia măsuri pentru a preveni dezvoltarea diabetului de tip 2 și a complicațiilor acestuia, cum ar fi atacul de cord, accidentul vascular cerebral, hipertensiunea arterială, orbire și tulburări de vedere, boli ale rinichilor și ale sistemului nervos.

Supraponderalitatea - indicele de masă corporală (IMC) egal sau mai mare de 25 kg / m2). Reprezinta un factor major de risc in dezvoltarea diabetului de tip 2. Screeningul este important în special la persoanele cu factori de risc.

Colesterol ridicat


Colesterolul începe să se acumuleze în artere și se întăreste, transformându-se în placă care îngustează lumenul arterelor. La adulți, formarea plăcii și problemele de sănătate asociate afectează nu numai arterele care furnizează sânge mușchiului inimii, ci și arterele din tot corpul (o afecțiune numită ateroscleroză). Nivelul colesterolului din sânge are un impact imens asupra riscului de dezvoltare a bolilor de inima. Depistarea colesterolului ridicat, în special a LDL (colesterolul „rău”), este importantă, deoarece starea poate fi asimptomatică și apare la două treimi din populatie. Rezultatul testului de colesterol total nu trebuie sa depășeasca 200 mg / dL.

Sănătatea este un subiect delicat. Majoritatea problemelor de sanatate nu sunt legate numai de vârsta bărbatului, ci și de stilul său de viață. O dietă sănătoasă, exercițiile fizice si renunțarea la futam, toate pot îmbunătăți calitatea vieții, inclusiv viața sexuală.