Timisoara

Probleme frecvente în cuplu și cum pot fi gestionate potrivit PsihArt

Probleme frecvente în cuplu și cum pot fi gestionate potrivit PsihArt

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Apartine de
eAdvertising
Vizualizari
396

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În clipa căsătoriei, oricine își imaginează un viitor bogat în experiențe frumoase și sprijin reciproc în clipele de încercare. Deseori însă partenerii își demonstrează contrariul, pentru că - se pare, iubirea nu reprezintă un garant în relația de cuplu. E nevoie de mai mult pentru a face ca lucrurile să funcționeze pe termen lung. A profita de vulnerabilitățile partenerului nu este cu siguranță o încercare de a asigura durabilitatea relației. Neînțelegerile, lipsa comunicării și alți astfel de factori pot conduce la tot felul de forme de neînțelegere, care slăbesc legătura dintre parteneri.

Lista ce completează problemele întâlnite astăzi în cuplu nu este dintre cele mai restrânse, iar cauzele sunt la fel de variate. Din fericire, oricine dorește are astăzi posibilitatea de a echilibra lucrurile în acest sens, prin intermediul serviciilor de psihoterapie special concepute pentru cupluri. Unii le vor găsi bizare, pe când alții se vor identifica cu acestea. Iată care sunt numai câteva dintre situațiile gestionate cu succes în cadrul Centrului PsihArt din București, despre ale cărui servicii se regăsesc informații online pe www.psihart.ro.

Intimitatea, de natură emoțională sau sexuală

Deseori intimitatea emoțională sau mai bine zis lipsa ei reprezintă o problemă care generează neînțelegeri în cuplu. Pentru ca o relație să dureze, aceasta trebuie să aibă la bază și să fie construită pe încrederea reciprocă, apropierea sufletelor. Acestea ajută la conturarea intimității emoționale, dar totodată și a celei sexuale. Cei care nu se descurcă în această privință pot apela la serviciile de psihoterapie de cuplu, pentru a înțelege cât de esențială este comunicarea nevoilor emoționale, dar și exprimarea lor constant. Situațiile în care intimitatea fizică suferă enorm din cauza celei emoționale sunt extrem de frecvente.

Resentimente corelate cu locul de muncă sau situația financiară

Modul în care fiecare privește banii în relația de cuplu poate să difere de la cer la pământ. Atunci când partenerul nu știe asta, riscul să apară probleme este destul de mare. Unii percep banii ca o modalitate de a controla partenerul, alții ca o stabilitate, dragoste, independență etc. Lipsa unei discuții în acest sens poate conduce la adâncirea neînțelegerilor și, per ansamblu, într-o direcție nedorită.

Infidelitatea unui partener

Despre ce înseamnă fidelitatea în cuplu oricine știe. Pe toate planurile, psihic, sexual și afectiv există doar un singur partener. Toate sentimentele sunt deci direcționate spre acesta, fără a împărtăși experiențele avute cu cei din exterior.

Infidelitatea poate fi la rândul ei emoțională sau fizică. Cei care se confruntă cu astfel de probleme pot găsi calea de a le depăși atunci când discută, de preferat în prezența unui specialist în psihoterapie de cuplu. Rețelele de socializare sunt o cauză frecventă astăzi pentru care apare această problemă. În anumite situații, cauza problemelor de cuplu sunt cei din exterior, chiar părinții care intervin cu părerile sau deciziile lor.

Astfel de situații pot fi însă prevenite atunci când comunicarea în cuplu există, dar și când există preocupare vizavi de bunăstarea relației. Cei care sunt sceptici privind stabilitatea legăturii cu partenerul de cuplu, dar și cei care au ajuns într-un impas în relație pot beneficia de consilierea specializată a unui psihoterapeut, în cadrul Centrului PsihArt.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306