Timisoara

Program vizite si pachete la arest

Program vizite si pachete la arest

Detalii

Categorie
Documente necesare
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
23156

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Acordarea dreptului la vizită a persoanelor private de libertate se face după cum urmează:

Programul Sectorului Vizite: Luni - Duminică 08.00 - 20.00

Membrii de familie ai persoanelor private de libertate sau alte persoane îşi anunţă intenţia de a efectua vizita cu cel puţin 24 de ore înainte de data prezentării Solicitarea programării se face:

- la numărul de telefon 0374.205.388 – în fiecare zi a săptămânii, între orele 08.30-19.30;
- prin e-mail: vizite.ptimisoara@anp.gov.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza – indiferent de oră;
- direct, la sediul penitenciarului – în fiecare zi a săptămânii, între orele 08.30-19.30.

Începând cu data de 18.05.2012 timpul efectiv de desfăşurare a vizitei este de 90 de minute.

Planificarea seriilor de vizitatori se va efectua în următoarele intervale orare:
  • Vizită fără dispozitiv de separare: 08.00-10.24; 10.24-12.48; 12.48-15.12; 15.12-17.36; 17.36-20.00;
  • Vizită cu dispozitiv de separare: 10.24-12.48; 12.48-15.12; 15.12-17.36;
În cazul în care întârzierea faţă de ora la care au fost programate se datorează persoanelor vizitatoare sau a celor vizitate, timpul de acordare a vizitei se va diminua până la încheierea respectivei serii.

La fixarea datei de efectuare a vizitei, solicitantul va comunica persoanei desemnate să efectueze programarea, numele şi prenumele, adresa, seria actului cu care se identifică (buletin sau carte de identitate, paşaport, etc.) precum şi numărul de telefon la care poate fi contactat.

Programarea vizitelor se va face în ordinea cronologică a primirii solicitărilor, în limita numărului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate. Prezentarea vizitatorilor la Sectorul Vizite se va face cu minimum 15 minute înainte de ora programată, pentru verificarea identităţii şi efectuarea controlului antiterorist.

O
biectele permise în penitenciar

Persoanele private de libertate pot primi lunar un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume, precum şi o cantitate de maximum 20 litri de apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare.

Pe lângă pachetele prevăzute mai sus , persoanele private de libertate pot primianual 3 pachete, în condiţiile şi cantităţile prevăzute anterior cu ocazia zilei naţionale sau a altor sărbători religioase importante ale cultului sau religiei căruia/căreia îi aparţin şi cu ocazia zilei de naştere. Pachetele se primesc cu ocazia efectuării unei vizite.

Persoanelor private de libertate le sunt interzise:


● Arme şi obiecte periculoase
● Alimente şi băuturi alcoolice
● Aparatură electronică
● Substanţe toxice, medicamente:
● primirea, cumpărarea, deţinerea şi portul bunurilor şi obiectelor din metale şi pietre preţioase.
● primirea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului;
● cumpărarea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului, cu excepţia cafelei, ceaiului şi laptelui;
● primirea şi cumpărarea de lămâi şi derivate ale acestora.
● procurarea sau deţinerea de bani, bunuri ori de alte valori, în alte condiţii decât cele prevăzute de lege;
● primirea de articole şi bunuri care ar putea pune în pericol siguranţa locului de deţinere, buna convieţuire sau sănătatea persoanelor private de libertate, de stupefiante, substanţe psihotrope, substanţe care conţin alcool, precum şi a celor a căror manipulare implică risc de deteriorare.
● primirea de bunuri, alimente şi obiecte peste limitele admise.

Notă! Articolele şi bunurile a căror primire nu este permisă se restituie imediat persoanei care le-a adus, cu excepţia celor care prin lege sunt interzise la deţinere, situaţie în care este informat organul competent.