Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Programul after school este benefic pentru copii si parinti

Programul after school este benefic pentru copii si parinti

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 11 luni si 1 zi
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
338

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O mare provocare in viata fiecarui parinte este gasirea de activitati pentru copii inainte sau dupa scoala. Pentru majoritatea, reconcilierea obligatiilor profesionale si de viata cu indatoririle unui tata si ale unei mame devine un mare act de jonglerie.

Programele after school ii ajuta pe parinti in aceasta misiune dificila si se asigura ca copiii au, pe langa un loc sigur si asistat, activitati care sa le completeze dezvoltarea in perioada de dupa scoala. Activitatile dupa scoala sau cele inainte de scoala, cu program 8.00 – 13.30, contribuie la largirea si diversificarea obiectivelor orelor curriculare. Performanta celor mici creste si se inregistreaza in continuare o imbunatatire a concentrarii si a procesului de invatare intrucat ofera un mediu favorabil desfasurarii activitatilor suplimentare.

Pe langa ocuparea perioadei de rutina in care lucreaza responsabilii, orele de dupa scoala reprezinta o modalitate de garantare a asistentei profesionale in dezvoltarea copiilor, intr-un mediu sigur cu care ei si parintii lor sunt deja familiarizati. Exista diverse beneficii ale programelor de dupa scoala, inclusiv beneficii fizice sub forma de activitati imbunatatite, beneficii sociale sub forma de stima de sine ridicata si avantaje psihologice sub forma de beneficii cognitive si academice. Participarea la programele afterschool ajuta la formarea personalitatii individuale si reduce stresul emotional. Isi pot explora creativitatea si isi pot arde excesul de energie in diverse activitati. Aceste programe dupa scoala modeleaza personalitatea copilului intr-un mod unic.

Astfel, in timp ce taberele sunt destinatii grozave pentru ca copiii sa isi dezvolte abilitati in aceste zone atunci cand scoala se incheie in lunile de vara, programele afterschool pot umple acel gol in timpul anului scolar. Acesta este atat un lucru bun, cat si un lucru rau. Multi elevi cresc mergand la scoala cu aceiasi copii. Invatarea in salile de clasa cu aceiasi elevi si a manca mesele de pranz cu aceiasi prieteni este ceva important. „Bun” aici este ca elevii sunt capabili sa dezvolte relatii profunde si semnificative cu colegii lor, dar „rau” desigur este ca acestia nu ies prea mult din bulele lor sociale.

Deci, cu programele afterschool, copiii se pot conecta cu alti elevi, diferiti. Si da, acest lucru este valabil si in cazul programelor online afterschool, deoarece unele dintre ele fac tot posibilul pentru a se asigura ca timpul social nu numai ca exista, ci este si o componenta cheie a ofertelor lor. Practicarea sportului si dezvoltarea abilitatilor artistice si culturale este foarte importanta pentru dezvoltarea integrala a elevului si prezinta subiecte noi, pe langa consolidarea abilitatilor care nu sunt atat de evidente in cursul obisnuit.

Parintii pot lucra in liniste, stiind ca copiii lor sunt ingrijiti de profesionisti pregatiti si grijulii intr-un mediu primitor. O perioada care ar putea deveni inactiva, petrecuta in fata televizorului sau a computerului, devine mai productiva. Dupa-amiaza, copilul va avea activitati specifice grupei de varsta, sa faca sport, sa invete alte limbi straine, sa intre in contact cu arta, sa efectueze activitati manuale si sa creeze legaturi cu alti copii. Unul dintre principalele beneficii ale programului afterschool este ca mentine creierul copiilor activ si mai multe cunostinte prin dezvoltarea si introducerea de oportunitati si idei avansate cu privire la diferite aspecte. Astfel de programe ii mentin pe copii antrenati in diferite potentiale activtati de educatie si le stimuleaza mintea.

Activitatile suplimentare care unesc corpul si mintea contribuie la formarea unei fiinte integrale. Sportul, sensibilitatea artei si exercitiul rational sunt impletite si inseparabile. Copiii au nevoie de incredere, dar au nevoie si de incredere acolo unde conteaza. Asadar, desi s-ar putea sa treaca testele de matematica si sa obtina note uimitoare, aceasta incredere este maximizata si/sau aplicata acolo unde este cu adevarat utila? Adica, atunci cand elevii isi incheie zilele, saptamanile, lunile si anii de scoala, aceasta incredere le da putere si ii incurajeaza in vreun fel sa se formeaza pe masura ce avanseaza in viata?

Pe de alta parte, daca copiii, printr-un program afterschool, sunt capabili sa dobandeasca experienta si sa-si dezvolte increderea intr-un domeniu pe care chiar doresc sa-l urmeze ca și cariera, cum ar fi codificarea sau robotica, aceasta incredere poate avea un impact mai mare. Pentru ca, pe cat de frumoasa poate fi creativitatea, ea poate fi inabusita rapid. Construirea relatiilor si invatarea sociala sunt cele mai mari beneficii ale programelor afterschool. In principal, in aceasta perioada dificila, copiii sunt uneori blocati in casa, departe de prietenii lor si sunt fortati sa indure mult timp singuri. Acum, toti sunt incantati sa se intoarca la scoala, sa se intalneasca cu prietenii lor si sa participe la activitati sociale.

Adica, a fi capabil sa viseze la idei mari si sa raspandeasca acele ganduri prin diferite puncte de vedere creative este un sentiment incomparabil. Insa, cand vine vorba de prioritati, acele activitati creative trec rapid pe planul din spate la „trebuie”. In acest scenariu, participarea la curs si finalizarea temelor sunt actiuni ce au prioritate fata de orice ar putea fi considerat „dragut de facut”. Apoi, zilele trec, copiii intra in rutina lor si, inainte de a-ti da seama, expresia creativa nu se gaseste nicaieri.

Asadar, programele de dupa scoala pot reintroduce creativitatea in acele rutine zilnice importante, oferindu-le copiilor acest drept de a inova, de a explora si, din nou, de a construi increderea si, mai mult, de a se distra. In final, sa nu uitam ce inseamna sa fii copil – sa te distrezi si sa te simti bine. Copilul trebuie sa zambeasca si sa rada. Aceste ultime luni au indepartat o multime de rasete din mai multe motive si chiar si astazi, o mare parte din distractia pe care un copil ar putea sau ar vrea sa o aiba, fie singur, fie impreuna cu altii. Totusi mica revenire la normal si deschiderea after school-ului, ii vor ajuta sa redevina copii.

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro