Timisoara

Proiecte 2015 Verde pentru Biciclete

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Vizualizari
889

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Proiecte 2015 Verde pentru Biciclete


Anul 2014 a fost declarat de noi Anul Bicicletei. Motivele care au stat la baza afirmației noastre au fost numeroase și sunt de actualitate: de la sănătatea proprie la cea a orașului, de la lucrările de reamenajare la economisirea de timp și bani, de la tendința de a face mai multă mișcare la modă. Așteptările noastre sunt ca anul 2015 să fie un an semnificativ pentru conștientizarea faptului că bicicleta reprezintă, de fapt, un stil de viață. Un stil de viață manifestat sub toate aspectele: sănătate, timp petrecut cu familia și prietenii, atenția față de cultură și tradiție, sport.

Proiectele și acțiunile prevăzute în acest an vin susțin această idee:

  1. Pedalarea de Primăvară – 19 aprilie 2015
  2. Cochete pe biciclete – 24 mai 2015
  3. IA Românească pe Bicicletă – 21 iunie 2015
  4. Ture cicliste bănățene și proiecții de filme pe tematică ciclistă mai-august 2015
  5. Cupa Arsenal Park – 16 august 2015
  6. Cititori pe Bicicletă – septembrie 2015
  7. Campanie online de conștientizare și educare, cu accent pe regulile de circulație în trafic – septembrie-decembrie 2015
  8. Numărătoarea de Toamnă – octombrie 2015

În afară de aceste evenimente, avem drept obiective:
•Continuarea campaniei ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete”
•Participări la Festivalul Plai și Săptămâna Mobilității Europene

Campania “Verde pentru Biciclete” este prima iniţiativă din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş. Scopul este de a atrage atenţia asupra importanţei şi beneficiilor mersului pe bicicletă, de a evidenţia faptul că există biciclişti pe străzile oraşului şi de a atrage sprijinul autorităţilor locale pentru construirea mai multor piste pentru biciclete. Până in momentul de faţă, pe străzile din Timişoara circulă aproximativ 16.000 de biciclişti cu număr „Verde pentru Biciclete”.