Timisoara

Ziua mondiala a asistentei sociale in Timisoara

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
938

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 21 martie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment


Sărbătorirea Zilei Mondiale a Asistenței Sociale


În data de 21 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Tema din acest an, stabilită de Federația Internațională a Asistenților Sociali, este ”Promovarea sustenabilității comunității și mediului”. Direcția de Asistență Socială Comunitară a Municipiului Timișoara, împreună cu parteneri din comunitate, a organizat mai multe acțiuni cu această ocazie.

Una dintre acțiuni constă în participarea angajaților din servicii sociale (publice și private) și a organizațiilor/persoanelor din comunitate care susțin asistența socială, la un eveniment stradal, marți 21 martie 2017, în Piața Libertății, între orele 13.00 și 15.00. Participanții, purtând tricouri albastre, vor împărți trecătorilor baloane inscripționate cu valori ale asistenței sociale și vor împărtăși cu persoanele interesate informații despre serviciile sociale în care își desfășoară activitatea precum și despre cazuri de succes.
O altă acțiune, desfășurată cu sprijinul Asociației CRIES se referă la organizarea unei campanii on-line, prin care se urmărește transmiterea unor mesaje pozitive referitoare la importanța acestui domeniu. Campania va fi coordonată de asociația CRIES și se va desfășura în perioada 21 -28 martie 2017, mesajele promotorilor urmând a fi promovate prin social media (în special prin intermediul Facebook).

Organizatorii s-au gândit la câteva persoane reprezentative pentru domeniu și pentru comunitatea noastră care să fie promotori ai acestei campanii. Promotorii vor răspunde la două întrebări: Ce înseamnă asistența socială pentru dvs.? De ce e important să existe măsuri de asistență socială?

Pentru mai multe informații, persoană de contact: Angela Ciupa-Rad, e-mail angela.ciupa@primariatm.ro, telefon 0724296458.