Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Proprietățile spinelului

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Vizualizari
620

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spinelul este clasificat ca piatră prețioasă. Culoarea este foarte variată datorită elementelor chimice. Se întâlnește în culorile roșu, albastru, verde închis, maroniu cu diferite nuanțe și tonuri închise. Cu toate acestea cea mai cunoscută culoare a spinelului este culoarea roșie.

Proprietăți metafizice


  • Spinelul este o piatra revitalizantă păstrătoare de enegii și vitalități.
  • Spinelul ameliorează stresul, anxietatea și oboseala.
  • Spinelul face parte din grupul spinelului.
  • Spinelul are drept caracteristică generală abundența de oxid de magneziu și aluminiu.
  • Spinelul are sistem cristalin cubic tetraedral cu structura internă granulară.
  • Formula chimică este MgAl2O4.
  • Duritatea este de 7,5-8 pe scara lui Mohs.
  • Greutatea specific este de 3,58-3,6.

Spinelul este întâlnit cu diferite grade de transparență ca transparent, semitransparent sau chiar opac. Folosit în bijuterii încă din antichitate, deseori spinelul a fost confundat cu rubinul (corindon) datorită proprietăților gemologice asemănătoare. De fapt ,,rubinul,, din Coroana Regală a Angliei este spinel, greșit clasificat ca rubin. Spinelul se exploatează din SriLanka, Vietnam, Madagascar, Tanzania, Tadjikistan, Afganistan.

Spinelul roșu este rar și are proprietăți gemologice superioare dispersiei și saturației de culoare uniform distribuită. Raritatea spinelului face ca acesta să nu fie folosit pe scara largă în bijuterii. Este ideal pentru folosirea în bijuterii unicat.

Articol furnizat de: centrulgemologicroman.ro

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/