Timisoara

Pune în valoare talentul și creează studioul muzical al visurilor tale

Pune în valoare talentul și creează studioul muzical al visurilor tale

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 1 luna si 4 zile
Vizualizari
92

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Ne-am însoțit cu muzică încă din cele mai vechi timpuri. Am făcut-o cu multă pasiune și efervescență, explorând un univers de sunete, acorduri și nuanțe, toate în căutarea acelei plăceri estetice, hedoniste. Știai de exemplu că muzica are efect asupra neuroplasticității creierului?

Este demonstrat deja prin studii medicale că persoanele care au suferit leziuni cerebrale se vindecă mult mai repede, iar creierul își revine ușor. Indiferent care este scopul pentru care apelezi la muzică, acum poți să-ți amenajezi propriul studio muzical. Ce trebuie să faci, află din informațiile oferite de echipa magazinului de instrumente muzicale Soundstil.

Alege încăperea potrivită

Un studio muzical trebuie să fie suficient de încăpător pentru a-i asigura izolarea fonică adecvată și totodată să permită activitatea întregii echipe care te va ajuta să-ți transformi visul în realitate. Nu uita că trebuie să delimitezi zona de înregistrare a sunetului de cea în care se prelucrează acesta. Unele studiouri sunt prevăzute și cu spații pentru a face vocalize, a exersa la instrumente și a încălzi vocea.

Metrajul este relevant mai ales pentru dotarea corespunzătoare a spațiului, care va trebui să includă atât instrumente muzicale, cât și utilaje pentru înregistrare și montaj al sunetului. Fiecare porțiune din încăpere va trebui izolată fonic și căptușită, deoarece sunetele se dispersează neuniform și pentru a evita convergența acestora, trece pe lista lucrurilor obligatorii de realizat și îmbunătățirea încăperii în care se va afla nemijlocit studioul.

Dotează studioul corespunzător

Cele mai importante elemente ale unui studio muzical sunt evident dotările sale de ordin tehnic. Ne referim aici la microfoane pentru studio, atât fixe, cât și mobile, instrumente muzicale de ultimă generație, precum și calculatoare performante care au încorporate softuri inovative. Este recomandat ca în momentul când decizi să creezi un studio să consulți un specialist care îți poate crea o listă cu toate cele necesare. Inclusiv trebuie să atragi atenția la detalii precum cablurile audio profesionale, de care depinde cât de eficient va fi transmis sunetul și cât de repede acesta va fi prelucrat. Nu uita și de accesoriile pentru microfoane, un element indispensabil pentru calitatea înregistrărilor realizate.

Chiar dacă toate aceste elemente îți pot părea costisitoare, adevărul e că-și merită prețul, deoarece sunt longevive în utilizare și te ajută să atingi scopul primordial: de a face muzică de calitate. Dacă nu știi de unde să alegi toți itemii de care ai nevoie sau poate vrei o consultație completă, atunci este momentul să contactezi echipa Soundstil.

Soundstil - magazinul ritmului tău!