Timisoara

Purtarea inelelor - reguli de stil

Purtarea inelelor - reguli de stil

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
923

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Inelele se numără printre cele mai apreciate bijuterii ale femeilor de pretutindeni. Cu secole în urmă, aceste accesorii erau considerate un adevărat simbol al bogăției și al apartenenței la înalta clasă socială. În prezent, inelele se regăsesc într-o varietate de metale și modele, care mai de care mai eye-catching și mai elaborate. Dacă te regăsești în categoria femeilor care îndrăgesc aceste bijuterii, trebuie să știi că există anumite reguli de stil privind purtarea inelelor. Iată de ce trebuie să ții cont!

Numărul admisibil de inele purtate de o femeie


Știm că iubești toate bijuteriile și că de cele mai multe ori este dificil să te rezumi la una singură. Acesta este și motivul pentru care multe femei au tendința de a-și pune pe degete mai multe inele. Conform regulilor de etichetă, însă, numărul maxim de inele acceptate nu trebuie să fie mai mare de trei, două fiind purtate pe o mână și unul pe cealaltă. În mod tradițional, o femeie poate purta inelul de logodnă, verigheta și un alt inel la alegere. În caz contrar, un număr prea mare de inele denotă faptul că persoana în cauză nu cunoaște regulile de stil, lucru care poate afecta într-o oarecare măsură, propria imagine.

Desigur, există și anumite situații când purtarea mai multor inele este permisă, însă doar în cazul în care inelele purtate sunt extrem de subtile. Pe degetul mic sunt acceptate inelele înguste, pe inelar se poartă inelul de căsătorie, ce nu trebuie să fie foarte voluminos, degetul arătător poate fi decorat cu inele subțiri în forme geometrice, în timp ce pe degetul mare pot fi purtate inele mari și voluminoase, lipsite de ornamente impunătoare.

Alegerea inelelor potrivite ținând cont de parametri


Când vine vorba de regulile de etichetă privind purtarea inelelor, trebuie să știi că alegerea acestora se va face în funcție de anumiți parametri precum vârsta și forma mâinii, respectiv a degetelor. Alegerea inelelor în funcție de vârstă În general, regulile de stil au o legătură strânsă cu vârsta, asupra căreia se atrage atenția. Astfel, femeilor tinere li se sugerează alegerea unor inele subțiri și finuțe, care să reușească să sublinieze feminitatea și finețea mâinii. Pentru doamnele în vârstă sunt recomandate, în schimb, inele mai mari și mai voluminoase, acestea având rolul de a atrage atenția asupra lor și nu a pielii ușor îmbătrânite de pe mâini.

Alegerea inelelor în funcție de forma mâinii

Pentru un aspect vizual plăcut, forma mâinii este un alt parametru de care femeile trebuie să țină cont în alegerea inelelor. Dacă mâinile tale sunt ușor plinuțe, e recomandat să alegi un inel cu forme geometrice sau inele cu pietre de formă ovală. Inelele cu pietre rotunde sau voluminoase nu vor face decât să accentueze plinătatea mâinii.

Pentru femeile care au falangele mult prea evidențiate, sugerăm alegerea unor inele cu pietre mari, deoarece, în caz contrar, inelele subțiri și simple vor evidenția mult prea mult falangele. În cazul femeilor ce au degetele prea subțiri, regulile de etichetă propun inelele late, acestea având rolul de a mări lățimea degetelor.

Reguli de bază privind purtarea inelelor

  • În cazul în care inelele pe care dorești să le porți nu sunt unele subtile, evită purtarea a mai mult de un inel pe fiecare mână.
  • Nu purta pe aceeași mână inele din metale diferite. Dacă iubești argintul, de exemplu, poți găsi inele din argint aici și ar fi indicat să te rezumi doar la acest metal dacă dorești să adaugi și alte inele pe degete.
  • Inelele cu pietre prețioase nu trebuie purtate pe timpul zilei, acestea fiind potrivite pentru un cadru festiv.
  • Dacă stilul vestimentar abordat este unul sportiv, inelele masive cu pietre scumpe vor trebui înlăturate complet din ținută.
  • Ține cont întotdeauna de manichiură, deoarece toate bijuteriile atrag atenția și asupra unghiilor.

Ține cont de toate aceste reguli de stil privind purtarea inelelor și cu siguranță nu vei da greș niciodată cu alegerea inelelor potrivite pentru tine!

Sursa foto: shutterstock.com/image-photo/luxury-beautiful-fashionable-confident-woman-wearing-1742291237