Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Pustinis

Dobrești

Detalii

Adresa
Pustiniș
Categorie
Localitati din judetul Timis
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
1715

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pustiniș este o localitate în județul Timiș, Banat, România.

Localizare
Localitatea se situează în extremitatea sud-vestică a județului Timiș, pe malul drept al Canalului Bega, la mică distanță de granița cu Serbia. Prin Pustiniș trece drumul național DN59B. Are haltă la calea ferată Cărpiniș-Ionel.

Istorie

A fost întemeiată în 1767 de români veniți din regiunea Mureșului. Ei au întemeiat trei micro așezări: nucleul satului, o așezare la circa 1,4 km, numită și azi „satul bătrân” precum și o așezare mai mică, la dreapta satului bătrân, numită „Sarchezmu”. Cele două așezări erau despărțite de nucleul satului din cauza faptului că erau înconjurate de mlaștini. În 1836 ele au fost distruse de inundații. Așezarea care a mai rămas a primit numele maghiar Öregfalu. Prima biserică a fost construită în 1840. La sfârșitul secolului XIX, aici au sosit mai multe familii de etnie maghiară, sosite din Banatul Sârbesc.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro