Timisoara

Rame tablouri - căror lucruri trebuie să acordați atenție în alegerea lor?

Rame tablouri - căror lucruri trebuie să acordați atenție în alegerea lor?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
241

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tabloul dă un aspect rafinat încăperii în care se află. Chiar dacă gusturile și percepțiile estetice diferă de la persoană la persoană, modul în care ni le exprimăm poate atrage sau nu admirația celor din jurul nostru. Atunci când vine vorba de alesul ramei pentru un tablou, procesul poate fi o provocare din mai multe puncte de vedere. Sunt necesare câteva cunoștințe de bază, dar și o doză de creativitate.

Care sunt regulile pentru alegerea unor rame pentru tablouri?


Să începem cu partea estetică. O mare importanță îi revine părții cromatice. De menționat aici este că rama de tablou pe care o folosiți nu trebuie să se potrivească sau să completeze în vreun fel mobilierul din încăpere, ci trebuie să fie în legătură cu pictură sau cu ce reprezintă tabloul. În cazul în care aveți o pictură clasică, rama poate fi în același stil. În cazul în care lucrarea este de mici dimensiuni, puteți opta pentru o ramă mai groasă, în felul acesta accentul va fi pus pe pictură. O alegere populară pentru aceste categorii sunt ramele de culoare aurie, patinate sau nu.

Ce culori sunt cele mai potrivite pentru ramele de tablouri?


Un aspect foarte important în alegerea ramelor este culoarea. Aceasta poate oferi un efect surprinzător, de aici se și spune că o ramă poate pune un tablou în valoare sau îi poate face un deserviciu. Totuși, alegerea ține și de preferințele personale. În cazul în care doriți ca lucrarea să fie încadrată la propriu, alegeți o culoare care să contrasteze cu pictura. Dacă doriți ca rama și lucrarea să creeze un tot unitar, alegeți o ramă de o culoare similară regăsită în tablou.

Există mai multe stiluri de înrămare?


Da, există mai multe stiluri de înrămare care se diferențiază unele de altele prin câteva caracteristici. În primul rând, avem montura sau passepartout, care este alegerea ideală dacă efectul pe care vi-l doriți este unul elegant. Ca tehnică de înrămare, passepartout este printre cele mai scumpe, dar rezultatele merită efortul. Procesul de înrămare constă în montarea unui chenar de carton sau de lemn pe deasupra marginilor picturii, alături de rama propriu-zisă. Acest stil de înrămare merge foarte bine pentru lucrările abstracte, figurative sau grafice.

În al doilea rând avem rama de tip casetă care dă lucrării înrămate o profunzime vizuală mai mare. Ca proces pictura se așează într-o ramă cu formă de cutie urmând să fie acoperită cu sticlă. Pentru conservarea unui tablou mai vechi sau pentru a proteja lucrarea de diferențele de temperatură și umiditate, această formă de înrămare este ideală. Nu în ultimul rând, avem rama de tip tavă. Caracteristicile acestei forme de înrămare sunt faptul că rama are un profil adâncit și nu este, de obicei, acoperită cu sticlă sau alt material. Stilul acesta de înrămare este contemporan și își atinge cu succes scopul de a pune în valoare opera de artă.

De unde puteți cumpăra rame de tablouri?


Acum că știți criteriile de care să țineți cont în achiziția unei rame pentru tabloul dumneavoastră, puteți începe căutarea. Veți găsi în mediul online locuri de unde vă puteți alege modele potrivite de rame tablouri. Avantajul față de un magazin fizic este faptul că procesul de căutare se desfășoară mult mai rapid.