Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Rata creditului de la casa a crescut?! Cum o scadem?

Rata creditului de la casa a crescut?! Cum o scadem?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
471

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Din cauza ROBOR-ului, rata creditului ipotecar/prima casa a crescut substantial in ultima perioada. Cum scadem rata creditului la casa?

Exista doua variante care ne-ar putea micsora rata de la casa:
  1. Cerere pentru trecerea de la ROBOR la IRCC
  2. Refinantare la alta banca.

In prima varianta practic putem face o cerere catre banca unde avem creditul de la casa, unde sa solicitam conversia indicelui de calcul al dobanzii cu noul IRCC. Diferenta procentuala dintre ROBOR si IRCC este destul de mare, IRCC fiind noul indice cu care poti contracta un credit ipotecar, incepand cu anul 2019.

Avantajele pentru o schimbare de la ROBOR la IRCC

Marele avantaj al schimbarii indicelui de referinta pentru creditul prima casa si ipotecar ar fi diferenta notabila intre ROBOR si IRCC, ceea ce se transpune intr-o rata la credit mai mica chiar si cu 50%. Pentru creditele ipotecare, procesul de migrare de la ROBOR catre IRCC este unul destul de simplu si se realizeaza fara costuri din partea bancii.

Pentru conversie ROBOR - IRCC, daca ne pricepem, putem intocmi cererea in regim propriu sau putem apela la un avocat LegalHour.ro, care sa redacteze cererea de migrare de la ROBOR la IRCC, pentru noi, totul facandu-se 100% online, pentru un cost minim. In final vom avea o rata la credit mai mica, diferenta dintre dobanda lunara veche si dobanda noua fiind una notabila.

Daca banca refuza cererea noastra atunci singura varianta ramasa ar fi refinantarea, care implica costuri multiple, plus verificarea conditiilor de creditare (ca la un nou credit - interogare biroul de credite, etc.) Cei mai afectati par a fi clientii Unicredit si ING Bank, dar si clientii altor banci mari precum BRD, Raiffeisen Bank, CEC, Alpha, Banca Transilvania, Garanti, OTP Bank, Credit Agricole, First Bank, Banca Romaneasca etc. ROBOR la 3 luni, indicele utilizat la majoritatea creditelor in lei este unul invechit si ne poate pune in imposibilitatea de a plati rata la casa.

Ce inseamna o diferenta de 1,5% pentru rata casei?

Pentru un credit ipotecar de aproximativ 350.000 lei sau 80.000 euro, pe o perioada de 30 de ani, cu care s-a achizitionat un apartament, o diferenta de 1-2 puncte procentuale, poate insemna lunar 500 lei in minus.
Cum se calculeaza rata casei la un credit ipotecar?

Rata casei este formata din marja fixa a bancii + ROBOR sau IRCC, de exemplu 1,5%(marja bancii) + 6% (ROBOR la 3 luni) = 7,5% Total Dobanda/Lunar ceea ce se traduce printr-o rata enorma.

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro