Timisoara

RCM Timişoara, pregatita de event

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 9 ani si 9 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
691

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Campioana ţării la rugby tocmai a revenit dintr-o binemeritată vacanţă de vară, iar acum pregăteşte cu seriozitate restul sezonului. Clubul tocmai a semnat un contract de sponzorizare cu o puternică firmă din domeniul auto, contract care se va întinde pe durata a tre ani, iar la formaţie au venit întăriri. Printre altele este vorba despre un sportiv ce a jucat în prima reprezentativă a Noii Zeelande.
„Este un lucru de bun augur relaţia cu autorităţile, Consiliul Judeţean şi primăria sunt dispuşi să vină alături de noi. Dorinţa noastră este să ajungem în situaţia în care marea parte a fondurilor să fie asigurată din bani privaţi, iar banii publici să ajungă la 20 – 25% din totalul bugetului”, a explicat Dan Dinu, vicepreşedintele clubului şi unul dintre principalii investitori, care a spus că obiectivul pentru acest sezon sunt câştigarea Superligii şi a Cupei României.
Astăzi clubul a semnat un contract de sponsorizare cu o companie solidă, distribuitoare de camioane, EVW Holding. "Este o mândrie să fim asociaţi cu un club ca RCM Timişoara, care reprezintă o echipă campioană, o echipă de forţă. Am semnat acest contract pe trei ani şi datorită prieteniei cu Dan Dinu, dar şi pentru componenta socială, vrem să creştem popularitatea acestui minunat sport în România şi vrem să atragem la teren copii care să practice acest sport", a spus Gabriel Stanciu, directorul pe România al companiei amintite.
La echipă a revenit puternicul centru de 22 de ani Ben Tuiatua, care a pus umărul la câştigarea campionatului anul trecut, iar alături de el a venit şi experimentatul Sosene Anesi, sportiv ce a bifat prezenţe şi în echipa mare a Noii Zeelande, dar şi în formaţia naţională de rugby în 7. „Sunt aici să pun osul şi voi da 100% pentru a ajuta echipa. Eu cred că este o excelentă oportunitate pentru mine, pot învăța multe la această echipă. Am ales Timişoara ştiind că ehipa este campioana României, că aici antrenează Chester Williams. Trebuie să munces mult ca să îmi câştig locul de titular şi aştept cu nerăbdare să intru pe teren”, a declarat Sosene. El este născut în 1981, are înălţimea de 1,87 metri, 95 kilograme şi joacă pe postul de aripă şi fundaş.
Săptămâna viitoare sunt aşteptaţi şi alţi jucători din Pacific: Lemeki Davu este un sportiv din Fiji, iar Halalilu Saia, Fonovai Tuimana şi Taupaki Sione sunt rugbişti din Tonga, urmăriţi de Chester Williams şi Dan Dinu în "excursia" de lucru susţinută în urmă cu două luni la Antipozi.
RCM se va pregăti acasă în următoarele zile urmând a aborda în deplasare etapa cu numărul 4 din returul sezonului regulat, la Farul Constanţa.