Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Realizarea unei suprafete corecte pentru vopsire electrostatica

Realizarea unei suprafete corecte pentru vopsire electrostatica

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 8 luni si 4 zile
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
293

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vopsirea oricarei suprafete are ca rol oferirea unui grad de protectie mai mare acelei suprafete precum si a unui aspect mai placut. Aceasta poate fi realizata prin diverse procedee, la baza se realizeaza urmand aceiasi pasi si se poate realiza utilizand anumite echipamente. In materia de rezistenta in timp, vopsirea in camp electrostatic ramane cea mai buna.

Vopsirea electrostatica face referire la aplicarea unui strat de vopsea incarcata cu particule pozitive pe o suprafata de metal, lemn sau sticla incarcata cu particule negative. Asemeni unui magnet, cele doua vor adera una la alta si se va crea o structura rezistenta si uniforma pe suprafata materialului. O astfel de procedura poate fi realizata astfel doar in anumite medii protejate, unde este utilizat echipament profesional precum si masuri de siguranta care sa asigure un rezultat cat mai bun.

Cel mai elocvent exemplu in care este utilizata vopsirea in camp electrostatic este industria auto. Aici, diverse piese ale unei masini precum si sasiul si celelalte ansamble sunt vopsite utilizand aceasta metoda, oferind tablei o rezistenta mult mai mare la diversii factori la care poate fi expusa in timp, atat in ceea ce priveste cauzele naturale cat si de alta natura.

In ceea ce priveste lemnul, desi nu este conducator de electricitate, a putut fi gasita o cale prin care vopseaua electrostatica sa adere la suprafata sa, prin umezire si incarcarea cu un curent electric cu sarcina negativa, lemnul umed fiind astfel un conducator de curent electric. In acest proces este utilizata totusi o vopsea cu o compozitie ceva mai diferita fata de cea pentru metal sau cea pentru sticla, fiind pana la urma materiale cu structuri diferite precum si cu rezistente diferite la caldura.

Primul pas in vopsirea in camp electrostatic, ca in cazul oricarui alt proces de vopsire, este pregatirea suprafetei de lucru. Aceasta trebuie sa fie curata, sa nu existe grasimi, umezeala si alte aspecte ce pot impiedica aplicarea uniforma a vopselei. Atat in cazul pieselor si obiectelor noi cat si a celor vechi de realizeaza tratarea suprafetei, prin mai multe mijloace. Inainte de toate, acolo unde este vorba despre suprafete ce au fost anterior vopsite, se indeparteaza vopseara uzata prin sablare si frecare cu discuri abrazive, spalare abundenta cu apa si stergerea cu agenti de degresare si curatare in profunzime urmata de aplicarea de straturi de protectie dupa cum se doreste, precum protectie la rugina, impermeabilitate si asa mai departe. Abia apoi, cand stratul de protectie a aderat la suprafata si a fost realizata o suprafata buna, uniforma, se poate trece la vopsirea in camp electrostatic.

In cadrul firmei noastre realizam o gama variata de tratamente de suprafata, protectii, vopsiri, acoperiri pentru diferite suprafete la cele mai bune preturi, atat pentru clienti persoana fizica cat si pentru clienti persoana juridica. Avem la dispozitie echipamente profesionale de calitate precum si personal cu experienta in operare acestora, un mediu de lucru optimizat pentru a obtine cele mai bune rezultate si realizarea sarcinilor in cel mai scurt timp posibil.

Realizam oricare dintre procesele mai sus mentionate, la cererea clientului, nu este nevoie ca toate acestea sa fie aplicate daca materialele pe care le prelucram vor servi in cele din urma unui alt scop si astfel, nu ar fi nevoite poate sa fie si vopsite ci mai degraba doar tratate pentru a le oferi rezistenta mai mare la anumiti factori. Luand ca exemplu piese de metal ce urmeaza a fi utilizate la un sistem ce lucreaza in apa sau in conditii de umiditate sau caldura mare, este clar ca vopsirea nu ar fi necesare insa aplicarea unui strat de protectie cat mai bun este esentiala.

Exista si o multitudine de aparate electrice si electrocasnice ale caror suprafete metalice sunt vopsite utilizant vopsirea in camp electrostatic, oferindu-le mai multa rezistenta si un aspect mai frumos. In functie de tipul materialului vopsit, suprafata va capata o culoare mata sau una stralucitoare dar care ar putea fi in cele din urma modificata prin aplicarea de lacuri sau a altor substante.

Revenind, este foarte importanta pregatirea corecta a suprafetei de lucru. De la un material la altul si de la o suprafata la alta, chiar si cel mai mic defect poate fi luat in calcul si astfel, intregul proces realizat degeaba. Astfel, in cadrul fiecarui par de tratare si curatare, suprafata in cauza este analizata atent iar dupa ce se poate confirma ca este potrivita se poate trece la urmatorul pas al proceslui. Prin utilizarea procesului de sablare se asigura o curatare eficienta chiar si in cele mai greu accesibile locuri, daca vorbim despre o anumita piesa sau obiecte, procesul facand referire la suflarea de materiale abrazive cu un jet de aer pe suprafata ce se doreste curatata si tratata.

Totul este ales in functie de preferintele clientilor astfel incat anumite procese pot fi excluse iar altele utilizate in anumite feluri astfel incat suprafata materielor dorite sa fie in final asa cum se doreste. Este asadar un proces complex in care trebuie tinut cont de numeroase aspecte si care odata demarat nu mai poate fi rectificat cu usurinta, fiind nu doar mai indelungat ci si costisitor, specialistii fiind nevoiti sa acorde din nou un grad ridicat de atentie materialelor ce trebuie tratate, rectificate sau vopsite.

Asadar, in procesul de vopsire in camp electrostatic, cele mai bune rezultate vor fi obtinute prin aplicarea vopselei pe o suprafata cat mai buna, pe care sa nu existe defecte si impuritati, fiind obtinut astfel un strat uniform si rezistent.

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii