Timisoara

Recastiga-ti viata din ghearele stresului

Recastiga-ti viata din ghearele stresului

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
Cabinet psihologic Nicoleta Iordache
Vizualizari
760

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Îți amintești cum era viața ta înainte să fii stresat(ă)?
Îți aduci aminte cum erai și cum te simțeai înainte de stres?
Ironic cum un cuvânt atât de mic și aparent insignifiant poate crea consecințe atât de mari și de grave, nu-i așa?

Trăim într-o vreme în care definiția stresului este cunoscută până și de copii. Și, din păcate, nu doar cunoscută, însă și resimțită.

Stresul a devenit însăși forma de a fi. Indiferent cine suntem, ce facem, ce vârstă sau ce sex avem, indiferent de orice statut și dincolo de orice așteptare. Și pentru că ne-am obișnuit atât de tare cu acest stres devenit de cele mai multe ori eticheta și explicația universale pentru starea noastră, ne-am obișnuit și să-l acceptăm și să îi ignorăm de multe ori efectele.

Fiind stresați și continuând să rămânem stresați, ne riscăm întreaga sănătate, stare de bine și echilibrul atât de vitale la toate nivelurile- fizic, mental, emoțional- afectându-ne abilitatea de a gândi clar, de a funcționa eficient, de a fi în armonie cu noi înșine și cu ceilalți, de a fi productivi și, în final, de a ne bucura de viață.
Este bine să cunoaștem și să identificăm cât mai prematur simptomele prin care stresul își face cunoscută prezența.

Simptomele sale la nivel fizic sunt: transpirație excesivă, dureri în piept, crampe sau dureri musculare, disfuncții erectile sau lipsa libidoului, leșin, dureri de cap sau de inimă, presiune crescută a sângelui, imunitate scăzută, ticuri nervoase, furnicături la nivelul pielii, deranjamente stomacale, insomnie.

În același timp, la nivel emoțional, stresul conduce la furie, anxietate, burnout, probleme de concentrare, depresie, oboseală, sentimentul de nesiguranță, pierderi de memorie, iritabilitate, neliniște, rosul unghiilor, tristețe.

La nivel comportamental, stresul se manifestă în special prin: lipsa apetitului sau, dimpotrivă, un apetit excesiv de necontrolat, ieșiri nervoase necontrolate, abuz de alcool, tutun sau alte droguri, izolare, crize frecvente de plâns sau probleme de relaționare.

Netratat, stresul conduce la apariția unor boli cronice grave, cum ar fi cele cardiace. De asemenea, unul din studiile realizate în acest sens, arată cum stresul trăit de părinți poate conduce le efecte asupra copiilor, cel mai important dintre ele fiind obezitatea.

Ce facem și cum putem gestiona stresul?

Aparent, nu prea avem multe de făcut în privința sa. În fiecare zi, unele motive de stres dispar ca, imediat, altele să le ia locul. Avem responsabilități peste responsabilități, iar grijile nu ne ocolesc. E ca-n roller-coaster fără oprire.

Cu toate acestea, însă, avem mai mult control decât ne putem imagina în ceea ce privește gestionarea și înlăturarea stresului!
În definitiv, cu toții ne dorim să ne trăim viața în armonie și echilibru, bucurându-ne de toate aspectele sale. De aceea, este atât de important nu doar să recunoaștem stresul, ci mai ales să și fim dispuși să îl gestionăm.
Iar, dincolo de metodele și tehnicile clasice de autogestionare a stresului, noi considerăm că terapiile complementare în acest sens se pot dovedi adevărate binefaceri.

În mod evident, gestionarea stresului nu presupune o variantă unică, universal valabilă, eficace pentru oricine. Din acest motiv, este atât de important ca fiecare dintre noi să experimenteze și să găsească propriile tehnici și terapii care se dovedesc a fi cele mai eficiente și benefice pentru el.

În acest scop, în clinica noastră, îți punem la dispoziție o serie variată de tehnici și soluții pentru a-ți regăsi starea de bine și de sănătate. Stresul poate fi combătut și gestionat. Nu îți rămâne decât să găsești împreună cu noi varianta cea mai potrivită!

De aceea, azi, îți sugerăm să testezi Biorezonanța-Bio-feedback (SCIO-Eductor, Oberon)

SCIO-Eductor (latină Scius = a cunoaște) este în prezent unul dintre cele mai performante dispozitive de analiză, tratament și reducerea stresului, folosind principiul biorezonanței electrofiziologice.

Acesta detectează afecțiuni trecute și sechelele lăsate, afecțiuni prezente, precum și afecțiunile la care putem fi predispuși din punct de vedere genetic. Iar cum stresul poate proveni din mai multe surse, dispozitivul SCIO măsoară reactivitatea electrofiziologică a corpului, un mod performant de a identifica și măsura stresul. Sistemul este calibrat pentru a măsura foarte fin și subtil reacțiile electrice la un grup de factori de stres biologici și mentali. Sensibilitatea este setată extrem de fin, astfel încât permite captarea celor mai timpurii indicii ale existenței factorilor de stres, fiind foarte posibil că unele dintre rezultatele obținute în urma diagnozei să nu poată fi percepute încă de către client la nivel conștient.

SCIO-Eductor folosește mai multe pachete complementare de programe de analiză și terapie. Dintre acestea, cele mai reprezentative sunt:
  • Body Viewer (3D) - permite vizualizarea corpului printr-un număr mare de imagini și înregistrări video 3D, fiind un sistem suplimentar de bio-feedback interactiv ce permite diagnosticarea și terapia organelor stresate (prin urmare, disfuncționale) din organism.
  • Iridiologia - care permite determinarea condițiilor, predispozițiilor, modificărilor funcționale și structurale ale organelor, țesuturilor etc., prin studierea culorii, modelului și structurii irisului uman. Irisul este un ecran pe care este proiectat automat Sistemul Nerval, oferind informații despre tot ceea ce se întâmplă în organism. Acest tip de examinare oferă informații valoroase despre corp și direcționează spre detectarea posibilelor cauze ale bolii, fiind un ghid pentru o metodă de tratament.
  • Disease Dictionary - un program ce conține o listă de boli și condiții, precum și facilitatea de a le trata energetic prin diferite modalități terapeutice alese de terapeut sau de supraconștientul pacientului, cum ar fi: Acupunctură chineză & auriculară & reflexoterapie; Electroacupunctură & Biorezonanță; Homeopatie & Naturopatie & Fitoterapie; Osteopatie; Posibile cauze mentale & corecții ale bolilor; Coduri diagnostic; Definiții medicale & verificare simptomatologie etc.)

Te așteptăm să ne lași în rubrica de comentarii întrebările tale. Suntem aici pentru tine pentru a-ți fi un partener onest și puternic în lupta cu stresul.