Timisoara

Reciclare deseuri - cele mai frecvente greseli pe care sa le eviti

Reciclare deseuri - cele mai frecvente greseli pe care sa le eviti

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
444

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Reciclarea deseurilor nu trebuie sa fie o intamplare, ci trebuie sa devina o activitate constanta in comportamentul oricaruia dintre noi. Cu toate ca nu este o sarcina dificila, inca se intalnesc greseli in procesul de colectare selectiva a deseurilor. Pentru ca tu sa le poti evita pe viitor, regasesti mai jos o scurta lista cu cele mai intalnite greseli.

Amabalajele patate sau care prezinta urme de continut nu se pot recicla

Paharele care sunt lucioase la interior si au in compozitie plastic, dar si cutiile de pizza nu pot fi compostate sau reciclate. Mai mult decat atat, hartia care are urme de grasime sau murdarie nu poate fi colectata in containerele special create pentru hartie si carton.

Nu toate produsele din plastic pot fi reciclate

Recipientele din plastic difera in functie de materialele din care sunt produse, asa ca nu toate sunt potrivite pentru reciclare. Inainte de a pune recipientul in containerul destinat plasticului, verifica inscriptiile de pe ambalaje.

Indepartarea dopului sau a capacului este intotdeauna necesara

De cele mai multe ori, dopurile sau capacele sticlelor contin diferite materiale. Este recomandat ca acestea sa fie indepartate inainte de colectarea selectiva deoarece pot ingreuna procesul reciclarii. Cum? Pot contribui semnificativ la cresterea resurselor financiare alocate productiei si pot afecta calitatea materialului folosit. In privinta dopurilor de pluta, acestea trebuie aruncate in containerele speciale pentru deseuri menajere, cu toate ca unele sunt realizate din carton sau hartie ori plastic.

Nu colecta bateriile folosite impreuna cu alte materiale reciclabile

Pentru colectarea bateriilor folosite, trebuie sa stii ca exista puncte speciale, precum cele din marile magazine sau centrele de reciclare. Din cauza faptului ca ele contin metale grele periculoase care pot afecta considerabil mediul inconjurator, nu se pot arunca drept deseuri solide, dar nici impreuna cu materialele din metal sau plastic.

Nu recicla recipientele din sticla si plastic fara a fi curatate

Asigura-te ca ai curatat complet recipientele din sticla si plastic inainte de reciclare. Este cunoscut deja faptul ca orice ambalaj care contine diferite resturi ale alimentelor sau prezinta pete, nu poate fi reciclat.

Nu arunca niciodata produsele de igiena corporala in recipientele destinate colectarii selective

Este complet interzis sa arunci produsele de igiena corporala deja uzate in recipientele pentru colectare selectiva. Tot ce trebuie sa faci este sa le arunci in containerul pentru deseuri menajere.

Hartia maruntita nu se poate recicla

Daca nu stiai pana acum, hartia de dimensiuni foarte mici nu se poate recicla. Din aceasta categorie fac parte: confetti, hartia distrusa la birou sau cea perforata etc.

Nu recicla vesela sparta

O alta greseala des intalnita este reprezentata de aruncarea veselei sparte in containerele destinate colectarii sticlei. Ei bine, ceramica, farfuriile, portelanul, oglinzile sparte trebuie aruncate doar in recipientul destinat gunoiului menajer. Motivul pentru care acestea nu pot fi reciclate este reprezentat de faptul ca dispun de grade de topire in puncte diferite, iar compozitia chimica variaza.

Asadar, acum ca ai aflat care sunt cele mai intalnite greseli in privinta procesului de reciclare deseuri, nu iti ramane decat sa treci la treaba! Mult spor!