Timisoara

Recomandari in alegerea anvelopelor de vara 215 65 R16

Recomandari in alegerea anvelopelor de vara 215 65 R16

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
366

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Achiziția unui set de anvelope noi pentru vară poate fi o mare provocare pentru oricine. Magazinele online sunt pregătite să ofere șoferilor numeroase modele decauciucuripentru vară, de la diferiți producători.

Poți alege anvelope vara 215 65 r16, destul de căutate și apreciate de șoferi, fiind potrivite pentru o varietate largă de autoturisme.Când temperaturile cresc și rămân peste 7 grade Celsius, este momentul ca anvelopele de iarnă să fie înlocuite cu un set de anvelope de vară. Anotimpul cald înseamnă temperaturi crescute, carosabil încins de secetă dar și ploi torențiale, carosabil umed, pericol de derapaje.

În acest scop, producătorii realizează anvelope potrivite pentru a înfrunta aceste provocări ale vremii. Pe parcursul a trei anotimpuri: primăvară, vară și chiar toamnă, anvelopele autovehiculului tău trebuie să fie pregătite și gata de drum. Alegerea unor cauciucuri vara 215 65 r16 este una potrivită pentru autovehicule de mari dimensiuni. Modelele de anvelope mari pentru SUV, vehicule off-road sau 4x4, sunt special construite robust, cu diametrul radial mare, au rezistență sporită și performanțe deosebite. Acest gen de anvelope se comportă admirabil atât pe carosabil umed cât și uscat, în condiții de vară.

Mulți producători de anvelope au demonstrat că pot realiza din materiale de calitate cauciucuri 215 65 r16 performante și rezistente, testate cu atenție pentru a corespunde celor mai severe exigențe. Autovehiculele masive, cu motor puternic, au nevoie de anvelope capabile să ofere siguranță în trafic, în orice condiții meteo.

Schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară trebuie efectuată atunci când temperaturile sunt deja peste 7 grade constant, pentru a adapta modelul de cauciucuri la necesitățile deplasărilor pe timp călduros. Anvelopele pentru vară sunt proiectate pentru a suporta temperaturi mari la nivelul asfaltului,dar dacă sunt folosite iarna, devin tari și rigide, scăzând manevrabilitatea autovehiculului.

Specialiștii recomandă să cumperi un set de cauciucuri 215 65 r16 special create pentru vară. Atunci când cumperi anvelope online, trebuie să cunoști dimensiunile dar și alte caracteristici ale acestora, pentru a se potrivi vehiculului tău. Pe flancurile anvelopelor de iarnă sau în cartea tehnică sunt trecute dimensiunile cauciucurilor, sub forma unor combinații de cifre și litere. Anvelopele 215 65 r16 au lățimea profilului de 215 mm, înălțimea este 65 iar diametrul jantei este de 16 inch.

În afară de aceste dimensiuni, sunt și alte caracteristici care te ajută să alegi anvelope de vară. Cunoașterea dimensiunilor te ajută să alegi din magazinele online exact anvelopele de care ai nevoie. Indicele de sarcină al anvelopei 215 65 r16 arată masa maximă admisă a anvelopei, adică greutatea suportată de anvelope, fără să fie deteriorate. Alt indice util de știut este indicele de viteză. Acesta este exprimat prin litere inscripționate tot pe flancul anvelopei: F, G, J, etc. Se referă la viteza maxim admisă, în funcție de masa cu care sunt încărcate anvelopele.

În mod ideal, este recomandat să achiziționezi un set complet de anvelope de vară. Este bine ca toate cauciucurile pe care le montezi pe mașina ta să fie produse de aceeași firmă sau cel puțin să ai anvelope identice montate pe aceeași osie a vehiculului. Diferiți producători de anvelope lansează an de an modele noi de anvelope de vară. Printre cele mai apreciate anvelope de vară sunt cele fabricate de Continental.

Cauciucurile Cross Contact 215/65 R16 98H de la Continental se remarcă prin manevrabilitate excelentă pe carosabil umeda sau uscat, dar și pe terenuri accidentate, în regim off-road. Acest model de anvelope oferă frânare bine controlatădatorită unui profil special al anvelopei. Aderența la asfalt duce la distanțe scurte de frânare, chiar pe suprafețele ude.

De la Michelin, cauciucurile de vară model PRIMACY, 215/65 R16, se remarcă prin calitate, rezistență excelentă, dar și silențiozitate, având nivelul de zgomot exterior de doar 69dB.

Un alt model de anvelope de vară, foarte apreciate, este cauciucul fabricat de Nokian. Nokian se poate mândri cu unele din cele mai moderne modele de anvelope XL. Astfel de anvelope robuste sunt ideale pentru șofat pe carosabil umed sau uscat. Tehnologia Wetproof conduce la aderență superioară. Dotate cu caneluri adânci care elimină apa de pe suprafața de rulate, anvelopele de la Nokian sunt alese de mulți șoferi. Durabile, practice, comod de folosit pentru vehicule de dimensiuni mari, aceste anvelope de vară sunt ideale pentru trasee lungi, în anotimpul cald.