Timisoara

Redresoare auto pentru întreținerea bateriei auto în timpul sezonului rece

Redresoare auto pentru întreținerea bateriei auto în timpul sezonului rece

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
89

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru ca autoturismul pe care îl conducem să funcționeze în parametrii optimi este foarte important să acordăm atenție întreținerii acestuia. Chiar dacă grija acordată întreținerii mașinii trebuie să fie pe tot parcursul anului, atunci când vine sezonul rece este nevoie să facem față mai multor provocări. Printre acestea se numără inclusiv descărcarea bateriei auto. Fie că vorbim despre temperaturile scăzute din timpul sezonului rece, fie că vorbim despre faptul că autoturismul poate sta parcat pentru mai mult timp fără a fi pornit, oricare dintre aceste situații pot duce la descărcarea bateriei mașinii.

Pentru a asigura întreținerea optimă a bateriei auto în timpul sezonului rece, dar și pentru prelungirea duratei de viață a acestei piese auto, redresorul auto poate fi cea mai la îndemână investiție pentru fiecare șofer. Un astfel de redresor auto are rolul de a reîncărca bateria auto până la nivelul optim pentru ca autoturismul să funcționeze la capacitate maximă. O baterie auto insuficient încărcată poate cauza dificultăți în rularea autoturismului sau în utilizarea anumitor funcții, iar o baterie descărcată complet înseamnă imposibilitatea de a rula cu mașina.

Din fericire orice șofer poate găsi redresorul auto de care are nevoie pentru autoturismul pe care îl conduce. Mai mult, dacă deții sau conduci mai multe vehicule, vei putea găsi inclusiv redresoare auto care se potrivesc pentru mai multe tipuri de baterii auto. În oferta de redresoare auto vei putea regăsi modele automate pentru acumulatori, modele automate cu afișaj digital, redresoare auto pe bază de microprocesor, dar și modele digitale pentru încărcarea bateriilor. Există inclusiv modele de redresoare auto care dispun de funcția de testare a bateriei în vederea obținerii de informații cu privire la nivelul de încărcare.

Alegerea unui redresor nu trebuie făcută la întâmplare. Tocmai prin prisma faptului că vorbim despre o ofertă foarte numeroasă de astfel de dispozitive este important să ai în vedere anumite aspecte. În primul rând trebuie să ții cont de tipul bateriei mașinii pe care o conduci. Redresorul auto trebuie să fie compatibil cu tipul de baterie al mașinii tale. Compatibilitatea în privința tensiunii de ieșire din redresor este un alt aspect care nu trebuie neglijat. Bateriile cu tensiune de 12V au nevoie de un redresor de 12V.

Un alt aspect foarte important este cantitatea de curent transmisă de redresorul auto sau amperajul. Acest lucru indică viteza cu care o baterie auto se va putea încărca din nou la nivelul optim de funcționare. Portabilitatea redresorului nu trebuie omisă dacă iei în calcul să ai întotdeauna redresorul în portbagajul mașinii pentru a avea siguranța că în orice moment vei avea soluția pentru a reîncărca bateria mașinii.
Existența unor funcții de siguranță poate fi un alt aspect de avut în vedere pentru alegerea redresorului auto.

Aceste funcții de siguranță vizează protecția la inversarea polarității la utilizarea cleștilor redresorului, protecția în caz de suprasarcină pentru a se evita supraîncărcarea bateriei și funcția de protecție la supraîncălzire pentru a se evita un eventual incendiu. Nu în ultimul rând poți lua în calcul anumite funcții suplimentare ale redresorului auto. Printre acestea putem regăsi funcția de oprire automată odată ce bateria este încărcată, funcția de afișaj electronic pentru a indica nivelul de încărcare, tensiunea și amperajul, dar și funcția pentru temperaturi joase, aceasta oferind posibilitatea de a folosi redresorul chiar și la temperaturi scăzute.

Alege să oferi autoturismului întreținerea de care are nevoie și investește într-un redresor auto de calitate. În acest sens poți să analizezi modelele și tipurile de redresoare auto puse la dispoziție de magazinului online Roll Fast. Acest magazin de accesorii auto se adresează tuturor șoferilor care doresc să asigure întreținerea optimă a autoturismului indiferent de anotimp.