Timisoara

Renovarea biroului de acasă: 4 trucuri practice

Renovarea biroului de acasă: 4 trucuri practice

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 4 saptamani si 49 minute
Vizualizari
232

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Ai decis să acorzi mai multă atenție muncii de acasă sau ești pus în această situație pentru că așa a decis compania? Din perspectiva unuia care face asta de vreo 10 ani, îți garantez că o astfel de decizie vine cu multe beneficii, indiferent că îți aparține ție sau a venit „de sus”, de la șefi. Nu voi vorbi despre aceste beneficii, pentru că nu vreau să-ți stric plăcerea de al descoperi, dar îți voi da câteva sfaturi pentru renovarea biroului de acasă. Acesta va deveni principalul tău spațiu de lucru, așa că trebuie să îți asigure condiții optime să-ți desfășori activitatea, într-o atmosferă confortabilă și relaxantă. Așadar, iată cam ce ai avea de făcut!

Verifică și repară instalațiile

Trebuie să te asiguri că prizele din birou funcționează în parametri optimi, și că pot face față consumului. Ideal este să ai cel puțin două prize în birou, pentru a evita suprasolicitarea. De asemenea, dacă ai amenajat biroul într-o încăpere mai puțin folosită până acum asigură-te că funcționează și instalația de încălzire. O sa mai ai nevoie și de cablu de internet, precum și de o conexiune wi-fi puternică. Dacă semnalul wireless este prea slab, sfatul meu este să instalezi routerul în birou.

Zugrăvește pereții

Dacă nu ai mai zugrăvit locuința de mai mult timp, iar varul a început să se crape și culorile au devenit fade, reamenajarea biroului este pretextul perfect să refaci zugrăveala. Dacă nu în toată casa, măcar în spațiul respectiv… După ce ai reparat eventualele crăpături în tencuială, poți să te apuci să dai cu var, iar pentru birou îți recomand nuanțe precum alb, verde, roz, galben sau albastru. Acestea au un efect relaxant și s-a dovedit că pot crește productivitatea. Bine, trebuie să ai și chef de muncă, pentru că nu e suficient să ai pereții albi sau verzi ca să meargă treaba brici.

Alege-ți mobilierul


În această etapă trebuie să primeze latura practică așa că primele piese de care ai nevoie sunt biroul propriu-zis și scaunul aferent. Tot de birou, și el… Apoi poți s-ți mai mobilezi biroul cu o canapea, un fotoliu, o măsuță pentru televizor sau orice te face să te simți mai confortabil în spațiul de lucru. Îți recomand să acorzi o atenție deosebită scaunului de birou, pentru că vei sta lipit de el în majoritatea timpului.

Deși pare comodă, poziția șezând nu e cea mai sănătoasă, întrucât corpul omenesc este adaptat pentru poziția bipedă. Ce-i drept e bine să mai stai și jos, dar dacă faci asta timp îndelungat, se creează presiune asupra coloanei și se lasă cu dureri de spate. De aceea, ai nevoie de un scaun ergonomic, care să-ți susțină coloana. Dacă deja folosești unul, verifică încă o dată componentele scaunului de birou, pentru că au obiceiul de a se mai uza, iar atunci trebuie înlocuite.

Amplasarea mesei de lucru

Contează foarte mult și unde îți amplasezi biroul, pentru că trebuie să beneficiezi ce cât mai multă lumină, iar aceasta trebuie să cadă într-un unghi optim. Regula de bază în amenajarea oricărui spațiu care servește drept birou este ca scaunul să fie amplasat cu spatele la fereastră. Cel mai bine este să-ți așezi biroul în dreptul geamului, iar tu să stai așezat cu fața spre interiorul camerei. Astfel, beneficiezi de multă lumină naturală, care va cădea din spate pe spațiul de lucru. În plus, stând așezat cu spatele la geam, nu vei fi deranjat de soarele care-ți bate în ochi. Dacă spațiul nu-ți permite să plasezi biroul în dreptul geamului, poți găsi un alt loc, de preferat unul în care lumina de afară să bată din stânga.

În rest poți să-ți amenajezi și să-ți decorezi biroul după propriile preferințe, esențial fiind să te simți bine aici și mereu cu chef de muncă.

Sursa foto: unsplash.com/photos/cXWl5VEnBN4

Filtre articol

Categorie articol: Mesterul casei