Timisoara

Resveratrolul - beneficii aduse organismului

Resveratrolul - beneficii aduse organismului

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Vizualizari
114

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dacă ai auzit că vinul roșu contribuie la sănătatea inimii, este posibil să fi auzit de resveratrol- care se găsește din plin în această băutură. Resveratrolul se găsește și în alte alimente având beneficii remarcabile pentru sănătate. Studiile arată că suplimentele pe bază de resveratrol au fost asociate cu numeroase beneficii pentru starea de bine, inclusiv funcționarea creierului și normalizarea tensiunii sanguine.

Resveratrol - cel mai puternic antioxidant natural


Cele mai bogate surse de resveratrol sunt:

Strugurii roșii


Nu trebuie să fie fermentați pentru a produce acest antioxidant. De fapt în coaja și semințele strugurilor se află nutrienții, cum sunt minerale: mangan, potasiu și vitaminele K, C și B1.

Unt de arahide


Pe lângă faptul că este delicioș și hrănitor, conține resveratrol. Totodată este sursă de niacină și mangan.

Ciocolata neagră


În ciocolata neagră resveratrolul se combină cu alți antioxidanți și minerale cum e fierul, cuprul și manganul.

Afinele


Sunt bogate în resveratrol și antioxidanți fibre, vitamina C și K și mangan.

Unde se gaseste in natura resveratrol


Resveratrolul este un antioxidant natural, care se găsește în vinul roșu, struguri, fructe de pădure și alune. Este prezent în peste 70 de specii de plante, mai concentrat fiind în coaja și sămânța strugurilor roșii. Consumul de resveratrol ajută corpul să detoxifice moleculele dăunătoare, la fel ca antioxidanții.

Resveratrol beneficii


Poate scădea tensiunea sanguină


Datorită proprietăților antioxidante, resveratrolul poate scădea tensiunea sanguină. O concentrație mai mare poate reduce presiunea exercitată asupra pereților arterelor când inima pompează sânge. Totodată susține producția de oxid nitric, care ajută vasele de sânge să se relaxeze.

Efect pozitiv asupra colesterolului din sânge


Consumul de suplimente cu resveratrol poate scădea colesterolul și normaliza greutatea corporală. Acest lucru are loc datorită efectelor pe care le are asupra unei enzime care controlează producția de colesterol.

Efect antiîmbătrânire


Exista câteva studii care sustin că resveratrolul încetinește îmbătrânirea, activând anumite gene. Iar anumite studii pe animale susțin că prelungește durata de viață.

Protejează creierul


Consumul de vin roșu poate ajuta în prevenirea bolilor degenerative, datorită efectului antioxidant și anti-inflamator al resveratrolului.

Poate crește sensibilitatea față de insulină


Resveratrolul poate avea beneficii pentru diabet, crescând sensibilitatea insulinei si prevenind complicațiile provocate de diabet. O explicatie poate fi ca oprește o anumită enzimă de a transforma glucoza, care ar putea provoca stres oxidativ. Deci in cazul persoanelor cu diabet, poate preveni complicațiile, reduce inflamațiile și activa o proteină care susține metabolizarea glocozei, pentru a menține nivelul de zahăr din sânge scăzut.

Poate ameliora durerile articulare


Resveratrolul administrat preventiv poate ameliora durerile articulare și preveni simptomele artritei. Practic reduce inflamația și astfel deteriorarea articulațiilor.

Adevarul despre resveratrol

Resveratrolul este un antioxidant puternic cu mare potențial pentru sănătate. Deși poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, la fel ca orice alt supliment necesită consultul medicului, pentru a nu interacționa cu alte medicamente. Așa că secretul este moderația iar dacă nu vrei să dai greș poți apela cu încredere la produse forever, pentru a te asigura că beneficiezi de concentrația optimă pentru fiecare zi.