Timisoara

Reteta pentru stare de bine si sanatate

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
980

Voteaza & Distribuie

Prezentare

REȚETĂ pentru stare de bine și sănătate

Pentru noi, oamenii (mai ales pentru femei!), nu există un remediu mai bun împotriva tuturor bolilor și împotriva îmbătrânirii, precum este iubirea și conectarea prin bunătate cu ceilalți. O orientare constantă către tinerețe și îngrijirea de sănătate, nu numai că întârzie îmbătrânirea, ci poate chiar să ne aducă tinerețea înapoi (starea de spirit tânără, evident!). Și, pentru că am intrat în cea mai frumoasă lună din an, în care A DĂRUI este verbul definitoriu ca stare, m-am gândit la acest articol, care să-ți aducă inspirațe…

Înțelepciunea antică conține multe proverbe pentru păstrarea tinereții și a sănătății. Iată aici o selecție regăsită în cartea lui Mikhail Tombak, ”Cum să trăim 150 de ani?”, o carte pe care ți-o recomand și ție. Ce ne spune autorul sunt lucruri firești, pe care le știm. Din când în când, parcă ne prinde bine să ne reamintim de ele și să ținem cont în viețile noastre de aceste măsuri simple, aducătoare de bine:

  1. Iubiți-vă așa cum sunteți, acceptați-vă și prețuiți-vă!
  2. Nu invidiați pe nimeni, dar admirați pe cei din jur și lăsați-vă inspirați de oameni buni și frumoși.
  3. Dacă ceva nu vă mulțumește sau nu vă place la dvs, faceți schimbări conștiente, aduceți schimbare și mulțumire.
  4. Mânia, critica, supărarea fac foarte mult rău sistemului imunitar și conservării stărilor de bine. Evitați, pe cât puteți, astfel de stări și sentimente.
  5. Odată luată o decizie, să fiți hotărât și să acționați cu curaj și răspundere. Viața este formată din multe eșecuri, ca să poți ajunge la succes!
  6. Ajutați cu bucurie pe cei săraci, bolnavi și în vârstă. Faceți acte de voluntariat și dăruiți din timpul și prețuirea voastră și celor nevoiași.
  7. Nu vă gândiți niciodată la boli, bătrânețe sau la moarte ca la ceva de temut și înfricoșător.
  8. Lăcomia, avariția și inabilitatea de a trece peste slăbiciuni vă sunt inamici, amintiți-vă de asta mereu!
  9. Frica, invidia și lăcomia sunt unii dintre cei mai mari dușmani ai stărilor de bine.
  10. Sănătatea este cea mai mare avere pe care o avem, este un mare DAR, să învățăm să-l prețuim!

Pentru a trăi mult, sănătos și frumos, trebuie să fim mai voioși în vața de zi cu zi. Acesta nu este un lucru pe care-l învățăm de undeva sau ne învață cineva, este nevoie să exersăm noi, cu drag și bucurie!

Rămânem aproape cu bine și prețuind ce avem mai bun: starea de sănătate!


Autor