Timisoara

Retim pentru prima data la PLAI Festival

Detalii stire

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 9 ani si 6 luni
Vizualizari
1073

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

SC RETIM Ecologic Service a particiat pentru prima dată la Festivalul PLAI, care se află la a 9-a ediţie, cu un stand de ateliere de bijuterii şi obiecte decorative, realizate din materiale reciclate. Alături de atelier, compania a desfăşurat o tombolă cu premii personalizate, din campania LOGIC, ECOLOGIC, care a fost demarată în cursul anului trecut.
Sticlele şi capacele, nasturii, cartonul, revistele, cutiile de conserve şi multe alte obiecte colorate au căpătat un alt sens la standul RETIM. Cei mici au fost învăţaţi, de două artiste handmade, cum să confecţioneze brăţări, cercei, lămpi sau vaze cu ajutorul acestor materiale. Cel mai mic participant a fost o fetiţă de trei ani, pe nume Ana, care a reuşit să picteze o ramă foto. La stand s-au oprit şi adolescenţii, dar şi cei mari, care au fost încântaţi de lucrurile care puteau fi create. Toţi participanţii au avut ocazia să ia acasă lucrurile făcute de ei.

Dacă unii vizitatori se opreau pentru câteva minute pentru a face nişte cercei, alţii au stat ore întegi pentru a-şi confecţiona tot ce era posibil. Ei au promis că vor fi atenţi la ceea ce până acum considerau inutil. Iar nişte participanţi din alte oraşe ale ţării au ţinut neapărat să realizeze produse cu inscripţiile unor branduri timişorene, pentru a duce povestea festivalului şi a oraşului mai departe.

RETIM s-a făcut vizibil şi prin premiile oferite. Colorate şi cu mesaje atractive, premiile au atras atenţia participanţilor, care au devenit foarte curioşi de metodele de colectare selectivă. Aceştia au avut oportunitatea de a câştiga brelocuri, şepci şi tricouri personalizate cu elemente din campania LOGIC, ECOLOGIC. Mulţi au solicitat şi ghidul campaniei, nu doar pentru a putea răspunde corect la întrebările tombolei, ci şi pentru a învăţa cum să recicleze corect şi să ajute la eliminarea problemelor mediului înconjurător.
De asemenea, părinţii copiilor care s-au oprit la stand au fost foarte curioşi dacă operatorul de colectare a deşeurilor plănuieşte să facă mai multe parteneriate cu şcolile din judeţ. Asta pentru că, spun ei, educarea copiilor în acest sens este foarte importantă. În plus, cei prezenţi au dorit să ştie şi care este procedura de colectare selectivă şi dacă aceasta se respectă.

Campania LOGIC, ECOLOGIC are scopul de a educa şi sensibiliza cetăţenii cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor. Pubelele galbene sunt o pată de culoare nu doar în curtea cetăţenilor, ci şi pe harta unui oraş mai curat.

SC RETIM Ecologic Service este cel mai mare operator de colectare a deşeurilor din judeţ, deservind aproximativ 67% din gospodăriile Timişului, respectiv municipiul Timişoara, oraşul Jimbolia şi 19 comune cu satele aparţinătoare. Principalele activităţi pe care le desfăşurăm sunt legate de colectarea deşeurilor menajere şi reciclabile, neutralizarea şi depozitarea deşeurilor, salubrizarea stradală şi servicii de deszăpezire. Din 22 iunie 2013 suntem operator al Deponeului ecologic Ghizela.