Timisoara

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro

Revista Asociatiei Educatoarelor Waldorf din Romania nr. 6

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
2347

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Revista Asociatiei Educatoarelor Waldorf din România nr. 6, mai-august 2015

Ecouri de la Întâlnirea Naţională a Educatoarelor Waldorf din România , Elena Mery Voiculescu
Tradiții populare de Sânzienele, Eugenia Drăgoi
Hora păsărilor (joc în cerc) Angela Dana
Joc în cerc de Rusalii, Angela Dana
Versuri pentru perioada de Rusalii, Eugenia Drăgoi
Poveste de Rusalii, Eugenia Drăgoi
Gândăcelul și Soarele, Alina Coroian
Micul păianjen, Alina Coroian
În țara uriașilor buni și prietenoși, Alina Coroian
Muzica pentatonică. Dispoziția de cvintă în grădinița Waldorf, Alina Coroian
Simkó Tibor:Pocik (Șoricelul), Pál Emese
Anunț : Curs de formare/specializare în pedagogia preşcolara Waldorf

Colectivul redacţional
Angela Dana, Elena Mary Voiculescu, Eugenia Drăgoi, Alina Coroian. Pál Emese

Aranjare în pagină
Alina Coroian

Trimiterea materialelor pentru revistă la:
Angela Dana, redactor-şef

Ecouri de la Întâlnirea Naţională a Educatoarelor Waldorf din România
Îngerii lin coboară,
Deasupra un Arhanghel,
Cu aripi protectoare îmbraţişează Casa
Ṣi-ntreaga adunare.
Puteri privesc din ceruri,
Ce noi înfăptuim!
Simte fiinţa noastră,
Ce mult le dăruim!”
Încredere, simţire şi voire au răsunat în casa Rudolf Steiner la întâlnirea Naţională a Educatoarelor Waldorf. Oamenii au nevoie de oameni şi împreună îşi clădesc viitorul. Ca să mergem spre viitor avem nevoie de prezent, experienţele şi înţelepciunea trecutului.
Ṣi totuşi mergem pe aceeaşi cale, dar suntem atât de diferiţi. Ce ne desparte și ce ne aduce împreună?

Ţelul comun străluceşte ca un far, dar care sunt forţele care ne poartă către el? Muzica, euritmia, lucrul social, masa rotundă unde ne putem privi în ochii fizici dar şi în cei ai sufletului. Poate zicerile de dimineaţă şi seară , sau rugăciunile de la masa împreună sunt adevărate liante ale sufletelor. Există o strădanie din partea fiecăruia să ajungă la inima celuilalt şi împreună să mergem spre ţel, însoţiţi de “ judecata justă”, dar păstrând fraţia fiinţelor divine din noi.

Am început întâlnirea pregătind cu interes, simţire şi voire spaţiile în care ne-am desfăşurat activităţile. Ne-au însoțit zânele-spirit ale săptămânii şi îngerii albi ai păcii din lână ce s-au scăldat în razele soarelui filtrate de geamurile Casei Rudolf Steiner şi au ascultat bucuria ploii de primăvară. Florile pline de culoare şi mătasea naturală în culori blânde şi calde au inundat sala de forţe eterice dăruindu-le celor prezenţi.

Conferinţa lui Philipp Reubke cu tema ”Cultivarea relaţiilor în grădiniţă şi în mişcarea educatoarelor Waldorf” ne-a purtat într-un univers al înţelegerii şi interesului real pentru drumul nostru comun dar şi al simţirii prin dăruirea conştientă a ajutorului de câte ori este necesar. Instrumentele vindecătoare ce ne stau la dispoziţie în cultivarea acestor relaţii le-am regăsit în propriile noastre experienţe, în strădania fiecăruia de a deveni empatic cu semenii săi. Nu a fost o conferinţă ci o lecţie de viaţă pe care fiecare a trăit-o raportându-se la provocările pe care le-a întâmpinat.

Cursurile de euritmie, tabloul social din lână, alături de momentele de socializare însoţite de cafeaua caldă, biscuiţii crocanţi şi masa de prânz împreună au eliberat forțe vindecătoare pentru lucrătorii împreună pe ogorul pedagogiei preşcolare Waldorf. După amiaza primei zile ne-a aflat într-o frumoasă călătorie prin Bucureşti, în locurile pline de cultură şi spiritualitate ale grădiniţelor Waldorf şi a Ṣcolii Libere Waldorf. Ne-am bucurat şi am trăit cu drag amintiri legate de începuturile pedagogiei Waldorf în România şi mai ales în Bucureşti şi s-au depănat poveşti minunate ale trecutului.

Ziua s-a încheiat cu o seară de dans însoţiţi fiind de muzica antrenantă , dar de calitate a lui Daniel Pop, de la Ṣcoala Liberă Waldorf , un adevărat rapsod al mişcării Waldorf. Colega noastră, Simai Mihaela, educatoare Waldorf la Oradea, a făcut o echipă minunată prin acompaniamentul la chitară şi colega noastră Helga din Sf. Gheorghe , la tobă. Noi am cântat şi am dansat cu o bucurie fără margini.
Am pornit spre case şi spaţiul de cazare, după ce am adus un cuvânt de mulţumire pentru ceea ce suntem si devenim .( Meditaţia de sâmbătă pentru duminică). Am mai zăbovit puţin, deşi orele erau înaintate, la un cuvânt …….de vorbă, după care am purces fiecare la pătuţul lui şi am pornit in retrospective zilei aşa cum a simţit-o fiecare.

A doua zi a întâlnirii, am dedicat-o adunării generale a Asociaţiei Educatoarelor Waldorf din România, care s-a desfăşurat într-o atmosferă sănătoasă de lucru cu retrospective şi planuri de viitor constructive. S-a ales un nou consiliu director lărgit ca număr şi persoane, s-au primit noi membrii, s-au clarificat modalităţi de lucru la nivelul asociaţiilor şi am încheiat cu un frumos cântec de rămas bun, dar cu un ecou al revenirii.

Mulţumim tuturor participanţilor, educatoare, invitaţi, părinţi care s-au implicat în buna desfăşurare a acestei importante întâlniri, dar şi celor care au sprijinit nefiind prezenţi fizic, ci cu sufletul si spiritul lor.

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com