Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Rodica Militaru

Rodica Militaru

Detalii politician

Adresa
Timisoara
Social links
Categorie
Politicieni
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
2568

Voteaza & Distribuie

Prezentare politician

Rodica Militaru - Vicepresedinta USR Timisoara

Doctor inginer

Am absolvit Facultatea de Mecanică din Timișoara, secţia Tehnologia Construcţiilor de Mașini; am lucrat 10 ani la Electrotimiș, după care m-am întors la facultate, de data aceasta, ca și cadru didactic universitar; din 2021, sunt pensionară și cadru didactic asociat. Sunt și consultant/lector pentru sisteme de management (ISO 9001, 14001 ș.a.), specialist în activitatea de lobby și competenţe sociale și civice. Am participat la acţiunile Coaliţia 52, privind transparenţa decizională în administraţia publică.

În 2021, am fost aleasă vicepreședintă a USR Timișoara și coordonez Departamentul de Politici publice.

Sunt membră fondatoare a USR Timișoara, din 2016 și am fost implicată activ în toate campaniile partidului. Am coordonat grupul de lucru Comunitate și politici publice al Filialei Timișoara, cu activități privind monitorizarea administrației locale, înțelegerea mecanismelor ei, analiza bugetelor primăriei, propuneri de proiecte și de politici publice. Am inițiat Legea mirosurilor, sunt bucuroasă că legea a fost votată în 2020, în parlament și promulgată, în ciuda unui lobby intens împotriva ei, din partea unor operatori economici. Acum suntem cumva „în luptă” pentru apariția normelor metodologice ale legii. Am colaborat la policy brief pe educație, în USR.

Intrarea în politică a fost precedată de o intensă implicare civică. Începând cu 2007, am luptat contra urbanismului haotic, a blocurilor dintre case, construite de așa zișii dezvoltatori imobiliari, cu sprijinul generos al primăriei Timișoara. Și am reușit să obțin abrogarea în instanță a HCL-urilor nelegale; am contribuit la modificarea unor legi și ordine privind urbanismul. La un moment dat, am primit și o Diplomă de excelență din partea Registrului Urbaniștilor din România.

Sunt Consilier Local – Timișoara (Septembrie 2020 – prezent): membru în Comisia 3, pentru administrarea domeniului public şi privat, servicii publice şi comerţ, regii autonome şi societăţi comerciale. Am inițiat, alături de colegi, mai multe proiecte de HCL, unele sunt deja aprobate, altele, în lucru; m-am implicat în analiza unor contracte și propuneri de măsuri, deoarece, conform Codului administrativ, consilierii au atribuții privind gestionarea serviciilor de interes local. Sunt în legătură cu cetățenii, mă strădui totdeauna să găsesc căi de a soluționa problemele semnalate. Îmi doresc servicii publice de calitate, bani publici cheltuiți responsabil.

Reușitele administrației vor duce la creșterea credibilității și vizibilității partidului, la îmbunătățirea calității vieții timișorenilor și la succes în alegerile din 2024. Sunt realistă, evident că nu avem bagheta magică să rezolvăm probleme acutizate de zeci de ani, știu că va trebui să muncim mult și profesionist.

Lucreaza la

Filtre politician

Functie: Consilier

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro