Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Romania a promovat in elita baschetului european feminin (U18)

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 deceniu si 4 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
890

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Timisoara le-a purtat din nou noroc componentelor echipei de baschet junioare sub 18 ani a Romaniei, care duminica au castigat Campionatul European, Divizia B, promovand astfel in esalonul de elita, asa cum s-a intamplat si in urma cu trei ani, cand urbea de pe Bega a gazduit aceasta competitie. Daca in 2007 jucatoarele noastre au cedat finala, in fata Croatiei, acum fetele antrenorului Dan Fleseriu s-au impus in ultimul act cu scorul de 63-61, impotriva Olandei. Galerie Foto:
Esecul suferit in fata Greciei a fost pana la urma singurul pas gresit pentru junioarele noastre, care aveau nevoie de doua victorii din tot atatea meciuri pe care urma sa le dispute in faza a doua a grupelor, pentru a ramane in cursa pentru promovare. Cel mai facil adversar s-a dovedit a fi chiar Croatia, de care echipa Romaniei a trecut fara prea mari emotii, scor 80-60.
A urmat apoi confruntarea cu Danemarca, pe care tricolorele si-au adjudecat-o la noua puncte diferenta (65-56), dupa care a venit victoria din semifinale, obtinuta in fata jucatoarelor din Belarus, scor 62-60.
Finala cu Olanda ne-a oferit un spectacol de mare calitate dar si mult dramatism. Cristina Bigica a reusit un cos de doua puncte in ultima secunda de joc, consfintind astfel victoria Romaniei cu 63-61. Gabriela Cursaru a fost insa principala marcatoare a acestei partide, cu 21 puncte (3x3). Ambele au fost incluse in echipa ideala a turneului, alaturi de grecoaica Artemis Spanou (desemnata MVP), olandeza Zera Butter, englezoaica Temitope Fagbenle si Maryia Filonchyk din Belarus.
Cu o medie de 18,5 puncte reusite pe meci, Artemis Spanou a fost cea mai buna marcatoare a competitiei de la Timisoara, in timp ce Temitope Fagbenle a dominat ierarhia la capitolul recuperari (12/meci), iar Israelianca Yael Shafir a avut cel mai bun procentaj la pasele decisive (4,6/meci).
Din echipa Romaniei au facut parte urmatoarele jucatoare: GABRIELA CURSARU, CRISTINA BIGICA, OANA BALUTA, ARINA CRACIUN, SONIA URSU, ALEXANDRA FLOREA, ALEXANDRA IONESCU, IULIA OLARU, STEFANIA ROTARESCU, RUXANDRA MITROI BANU, ELENA USURELU si BIANCA BLANARU.
Clasament final: 1. Romania, 2. Olanda, 3. Grecia, 4. Belarus, 5. Croatia, 6. Danemarca, 7. Finlanda, 8. Anglia, 9. Germania, 10. Muntenegru, 11. Portugalia, 12. Israel, 13. Estonia, 14. Elvetia, 15. Bulgaria, 16. Bosnia-Hertegovina, 17. Luxemburg, 18. Scotia. Galerie Foto:

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/