Timisoara

Românii din din vestul țării pot beneficia de acoperire pentru diagnosticarea și tratarea cancerului prin planurile de asigurare medicală internațională și cardul NESA

Românii din din vestul țării pot beneficia de acoperire pentru diagnosticarea și tratarea cancerului prin planurile de asigurare medicală internațională și cardul NESA

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
857

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cu peste 14 milioane de cazuri noi de cancer diagnosticate anual, în Europa cancerul reprezintă a doua cauză principală de deces, după bolile cardiovasculare. Deși progresele sunt semnificative atât din punct de vedere al tratamentului, cât și al prevenției, cancerul încă este responsabil de aproximativ 7 milioane de decese la nivel mondial (Oxford Journals).

Costurile implicate de un diagnostic de cancer pot fi împărțite în costuri directe și indirecte. Dacă cele directe sunt de la sine înțelese, fiind legate de prevenția, diagnosticarea, tratamentul ori alte servicii medicale implicate, costurile indirecte ale cancerului sunt cele mai greu de controlat.

Acestea sunt legate de resursele financiare pierdute din cauza absenteismului de la locul de muncă sau chiar inabilitatea de a munci și pensionarea timpurie din cauza efectelor bolii asupra condiției fizice.

Până în 2021, un raport al MediHelp International estimează o creștere a costurilor pentru diagnosticarea și tratamentul cancerului de la 10 miliarde de euro în 2010, la 16 miliarde. Mai exact, un pacient diagnosticat cu o formă de cancer va plăti aproximativ 40,000 de euro pentru tratament.

Existența unui suport financiar care să susțină costurile pentru diagnosticarea și tratamentul eficient al cancerului reprezintă o șansă majoră în lupta cu bolile oncologice.

Pentru a susține demersul medical în vederea prevenției, diagnosticării și tratării cancerului, MediHelp International anunță că asigurarea internațională de sănătate și cardul oncologic NESA sunt acum disponibile pentru românii din județele din vestul țării.

În România, 80,000 de pacienți sunt diagnosticați anual cu o formă de cancer, iar 30,000 dintre ei pierd lupta cu această boală. Cele mai întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul mamar, pulmonar, colorectal sau de prostată.
Costurile unui plan de asigurare medicală internațională, în baza căruia un client are acces la servicii medicale în străinatate este cuprins între 2 și 7 euro/zi, în funcție de tipul de plan ales, și oferă acoperire de până la 100% pentru tratament oncologic în orice clinică din lume.

Serviciile oncologice acoperite integral de acest tip de asigurare medicală privată sunt cele de prevenție, diagnosticare și tratament al cancerului în spitalizare sau în ambulatoriu, și pot fi accesate în orice clinică din lume, la alegerea pacientului.

Alături de asigurarea de sănătate, NESAcard reprezintă o soluție inteligentă pentru finanțarea investigațiilor medicale inițiale, pentru a obține suport în navigarea medicală și second opinion. Mai mult decât atât, cardul NESA reprezintă și o contribuție caritabilă la progresul medical în cercetarea și tratarea cancerului în Europa.

Pentru o contribuție anuală de 33€ clientul primește un card cu un număr individual care, în caz de nevoie, oferă acces la o sumă de 2.000 €, pentru a susține costurile inițiale de investigații și diagnostic, precum CT, RMN, testare genetică, chimioterapie, consult homeopat, Second opinion și navigare medicală.

Mai multe detalii despre cardul NESA și asigurarea internațională de sănătate pe www.medihelp.ro.