Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Rozmarin - expoziție de pictură

Rozmarin - expoziției de pictură

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
767

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Avem plăcerea de a vă invita la deschiderea expoziției de pictură a artistei Angela Szabo. Vernisajul expoziției găzduite de Galeria Brăteanu, situată pe Str. Lucian Blaga Nr. 8 din Timişoara va avea loc în data de 22 februarie, ora 18.

Născută la Huedin, Jud. Cluj în 4 iulie 1975, Angela Szabo a absolvit Facultatea de Arte Plastice şi Design, Secția Tapiserie, la Timişoara, promoția 2001, este membru al U.A.P. Filiala Oradea, în prezent îşi desfăşoară activitatea în cătunul Runcuri, Comuna Roşia, Jud. Bihor unde a creat un veritabil centru cultural, fiind gazda unor evenimente artistice inedite.

Desenul din covorul lumii

Privind imaginile Angelei, muzeul meu imaginar s-a deschis la marile desene mitice ce se văd doar din înaltul cerului, cele din Anglia, Peru, Franța, America, Scandinavia, Australia... De fapt, întreg pământul e un sistem de vase comunicante ce articulează un limbaj esențial despre facerea, desfacerea și refacerea lumii și despre gestul viu, veșnic, deci mereu prezent al Creatorului în inima creației sale. Despre puterea și permanența acestui gest tutelar ne vorbesc și imaginile Angelei. Ele traduc într-un jucăuș limbaj vizual povești din toate timpurile, cu făpturi din toate regnurile imaginarului. Înzestrată cu nuielușa căutătorului de ape și împrietenită cu balaurul solomonarului, Angela se plimbă cu grație prin lume, mai exact printre lumi, pășind ușor sau tropotind peste ape și văi, cu ureche ciulită mai ales la glasurile muntelui. De aceea imaginile ei sunt mereu însoțite de un zâmbet, de serenitatea celui ce are acces la vocile încifrate ale basmului. Desenul ei e precis și suplu, culoarea ei e limpede și luminoasă. Nu sunt tenebre și clar-obscururi în pictura ei pentru că, odată decodată în cheie proprie, lumea imaginarului se așterne în față ca un covor strălucitor, ca un bulevard al splendorilor firii, cea de dincolo de orice spațiu și de orice timp.

Expoziția rămâne pe simeze pâna în data de 5 martie, pentru detalii despre eveniment şi condițiile de expunere, ne puteți contacta pe adresa de e-mail: brateanucostin @ gmail.com sau la tel: 0724523525.

Vă aşteptăm cu drag alături de noi, la vernisaj, să o cunoaşteți pe Angela Szabo, să descoperiți noile sale creații vizuale şi de asemenea să degustați cele trei sortimente de vin de Silagiu, produse de Crama Varvara.