Timisoara

S-a lansat Senologica-Centru de imagistica a femeii

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1137

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Senologica, prima asociație de imagistică din România dedicată exclusiv femeilor și patologiilor speficice acestora, s-a deschis luni, 2 martie 2015. Totodată, s-a anunțat și Campania Mărțișorul- Ecografii gratuite pentru femeile între 30 și 50 de ani, prima campanie marca Senologica.

În luna femeilor, primul asociație de imagistică dedicată lor se lansează oficial. Senologica s-a înființat pentru a fi un punct de sprijin femeilor pentru prevenirea tipurilor de cancer specifice lor: cancerul la sân, cancerul la tiroidă, cancerul ovarian și cancerul de col uterin. Pe lângă acestea, asociația oferă suport și în diagnosticarea infertilității și descoperirea cauzelor acesteia, dar și a altor afecțiuni.

Asociația este rezultatul muncii unor medici specializați în radioimagistică în general și radioimagistica femeii în special, cu 10 ani de experiență în domeniu: Conf. Dr. Bîrsășteanu, Dr. Dan Oneț, Dr. Simona Dunarințu, Dr. Simona Cerbu, Dr. Luminita Miu, Dr. Sorin Moțoi și Dr. Denisa Tișea.

Odată cu lansarea, Senologica vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la neglijența pașilor necesari prevenirii afecțiunilor menționate. Spre exemplu, în cazul cancerului mamar, toate femeile sub 40 de ani ar trebui să facă ecografie, iar femeile peste 40 de ani mamografie o dată pe an.

În România incidența cancerului a crescut. Dacă în 2011 una din zece femei era diagnosticată cu cance la sân, în 2015, una din opt femei primește acest diagnostic. Astfel, Senologica-centru de imagistică a femeii lansează și CAMPANIA MĂRȚIȘORULUI – Ecografii mamare gratuite pentru femeile între 30-50 de ani, între 9-14 martie. Aceasta are scopul unei diagnosticări precoce, în faze vindecabile. Campania se desfășoară în limita locurilor disponibile.

Senologica - Centru de imagistică a femeii. Prevenim împreună!
Pentru programări sunați la: 0735 556261