Timisoara

Salariul minim in Romania

Salariul minim in Romania

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 luna si 4 zile
Vizualizari
429

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Desi Romania se afla in Uniunea Europeana are unul dintre cele mai mici costuri de viata din Europa, fiind astfel o alegere uimitoare pentru stainii care doresc sa se retraga aici. Desi Romania se afla in Uniunea Europeana are unul dintre cele mai mici costuri de viata din Europa, fiind astfel o alegere uimitoare pentru stainii care doresc sa se retraga aici.

Pentru a observa piata financiara si cum a evoluat acesta in ultimii an recomandam sa accesati calculator salariu net. In articolul de astazi vom analiza evolutia salariului minim din Romania, precum si salariu in functie de studii superioare.

In opinia mea, acest lucru creeaza o imagine mai buna si mai clara a tarii in ansamblu: cunoasterea salariului minim in Romania va ofera informatii despre piata locurilor de munca. Daca o persoana castiga, in medie, 3.000 de euro pe luna, cel mai probabil, preturile din acea tara sunt mai mari decat intr-una in care persoana medie castiga 500 de euro pe luna. De asemenea, asta inseamna ca, daca castigi salariul mediu, vei putea duce o viata buna aici, in tara.

Anul 2020 fiind unul atat de nebunesc si cu anul 2021 inca simtind efectele secundare, nu vedem o crestere spectaculoasa a salariilor in Romania, cel putin nu similara cu anii precedenti. Dar orice crestere este mai buna decat nimic.

Care este salariul minim in Romania in 2021

Prin urmare, structura salariului minim in Romania este astfel in acest moment:

1. Avem un salariu minim general de 1.386 Lei care este in jur de 285 Euro. Vorbim despre salariul net / in mana, deci asta este ceea ce aduce un angajat acasa dupa ce se platesc toate contributiile si impozitele (cum ar fi asigurarea de sanatate si contributia la pensie). Salariul minim brut este de 2.300 Lei. Salariul minim a fost majorat cu 40 de lei (8 Eur) fata de 2020.

2. Exista, de asemenea, un salariu minim de nivelul al doilea in Romania pentru cei care au absolvit facultatea si au 1 an de experienta in domeniu: 1.413 Lei Net (aproximativ 290 de euro). Acesta este neschimbat fata de 2019 si 2020, dar in moneda Euro mai mic decat anul trecut, in realitate, din cauza fluctuatiilor cursului de schimb. Salariul brut pentru aceasta categorie este de 2.350 Lei.

3. In cele din urma, avem un salariu mult mai mare pentru cei care lucreaza in constructii: 2362 de lei (aproximativ 485 de euro), de asemenea, neschimbat din 2019. Salariul brut aici este de 3.000 de lei pe luna in 2021.

Romania trece printr-o perioada grea din punct de vedere financiar insa prin aceasta marire a salariului de la inceput de an putem concluziona ca se doreste din rasputeri relansarea economiei, in special pentru persoanele care castiga salariul minim pe economie.