Timisoara

Salba de medalii pentru inotatorii masters timisoreni

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
748

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

O echipa a Clubului de Inot MASTERS Timisoara a obtinut 40 de locuri pe podium la concursul international de inot masters din Totkomlos (Ungaria). La competitia desfasurata sambata, in bazin descoperit de 33 metri, au participat peste 160 de inotatori reprezentand 29 de cluburi din Romania, Serbia si Ungaria.
Echipa Clubului de Inot MASTERS Timisoara a fost formata din 15 inotatori (7 femei si 8 barbati), cu varstele cuprinse intre 26 si 63 de ani: Diana Cosma (+30), Ana Dragodan (+35), Monica Irimie (+60), Cristina Madau (+35), Oana Niculescu (+25), Adina Radulescu (+25), Ildiko Talinga (+45), Calin Bogdan (grupa de varsta +30), Catalin Iovin (+35), Mihai Lisetchi (+50), Cezar Listeveanu (+25), Bela Tibor Novak (+50), Marcel Rasadean (+35), Constantin Serbanoiu (+40), Iustin Tebenszki (+35).
In total, la probele individuale, reprezentantii Timisoarei au obtinut 31 de locuri pe podium (11 la femei si 20 la barbati) dupa cum urmeaza: 11 locuri intai - Catalin Iovin (3), Cezar Listeveanu (2), Marcel Rasadean (2), Ildiko Talinga (2), Mihai Lisetchi (1), Cristina Madau (1); 15 locuri doi - Marcel Rasadean (3), Ildiko Talinga (3), Mihai Lisetchi (2), Iustin Kato Tebenschi (2), Calin Bogdan (1), Diana Cosma (1), Ana Dragodan (1), Cristina Madau (1), Tiberiu Novak (1); 6 locuri trei - Ana Dragodan (2), Iustin Kato Tebenschi (2), Mihai Lisetchi (1), Cezar Listeveanu (1).
La probele pe echipe, Clubul de Inot MASTERS Timisoara a participat la 9 probe de stafeta: doua de femei, doua de barbati si cinci combinate, obtinand tot atatea clasari pe podium. In cadrul festivitatii de premiere, acordarea medaliilor a fost facuta de catre Rózsa Norbert (n. 1972), inotator maghiar, campion olimpic (1996) si european (1991).
Cei mai activi sportivi au fost Mihai Lisetchi, Marcel Răsădean si Iustin Tebenszki, care, pe parcursul concursului, au participat, fiecare, la cinci probe individuale, obtinand, in total, 13 medalii.
De mentionat faptul ca unul dintre membrii echipei participante la concurs, Calin Bogdan, este prezent pentru prima oara la o competitie de inot masters, prestatia sa fiind recompensata cu o medalie de argint la o proba individuala. In acelasi timp, Oana Niculescu, prezenta pentru prima oara la un concurs de inot masters desfasurat in strainatate se destainuie: "Am participat din curiozitate, pentru ca reprezenta o provocare si pentru a cunoaste mai bine ceilalti membrii ai clubului". Oana a mai participat anterior la un concurs organizat in Timisoara.
La concursul din Totkomlos, a mai fost prezenta din Romania si o echipa din Arad.