Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Sanatatea prin chibzuinta si putina cunoastere…

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
1315

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sănătatea prin chibzuință și puțină cunoaștere…
Câti oameni descumpăniți din cauza unei vieti trepidante caută mijloace pentru a se reechilibra?
Câți dintre noi simt cum, parcă timpul nu ne mai ajunge, și ne spunem mereu: ”da, m-am cam neglijat, am cam uitat de mine în ultimul timp…?”

Unii dintre noi, în astfel de momente ”de trezire” - de-mi este permis să le numesc astfel!-, încep să practice yoga, rugăciuni, meditația transcendentală sau încearca sa învețe să se relaxeze în diferite alte moduri. Toate acestea sunt foarte bune, dar există un exercițiu mult mai simplu si mai eficient:să învățăm să mâncăm, din hrana să preluăm energia de viață, bucuria ei!

Atunci când trupul este sănătos, existența noastră întreagă este ”un produs” reușit, viguros!

Sunteți surprinși de asta?
De ce?
În loc sa mâncați în orice condiții, în zgomot, cu nervi, în grabă chiar și apoi sa mergeți sa faceti meditații sau să stați două ore la masaj, nu este oare mai bine sa întelegeți că înfiecare zi, de 2 – 3 ori chiar pe zi, aveți ocazia să faceți un exercițiu de destindere, de concentrare, de armonizare a tuturor celulelor din corpul vostru?

În clipa când vă așezati la masa, începeți prin a alunga din mintea voastră tot ce vă poate împiedica să mâncați în pace și armonie. Când vă așezați la masă nu mai permiteți nici unui alt stimul exterior sau vreunei frământări din interior să capete contur. Gata!

La masă respectati propriul corp, propriul spirit si ceasul de taină în care subtil si grosier vă încărcați cu energie, materie, stare de bine. Și toate acestea le luăm prin hrana, uimitor, nu-i asa?

Dacă sunt îngândurat sau supărat…?

Dacă nu reușiți imediat să vă liniștiți, așteptați pentru a începe sa mâncati, până în momentul în care ați reușit să vă calmați. Dacă mâncați într-o stare de agitație, supărare sau de nemultumire, introduceți în voi o agitație, vibrații dezordonate, care se vor transmite în tot ceea ce veți face ulterior. Chiar dacă vă veți strădui să creați o aparență de calm, de stăpânire de sine, va emana totuși din voi o anumită stare și veți comite erori, vă veți izbi de oameni sau de obiecte, veți rosti cuvinte nepotrivite prin care veți risca sa pierdeți prieteni sau să vi se închidă pur și simplu anumite ”porți”, etc.

Atunci când respect acest moment…

Dacă serviți masa într-o stare de armonie, veți rezolva mai bine problemele ce vi se vor prezenta ulterior și, chiar dacă în cursul zilei veți fi obligat să alergați în dreapta si în stânga, veți simți în voi o liniște pe care activitatea voastră nu o va putea tulbura. Începând cu începutul, cu lucrurile mărunte, vom putea ajunge foarte departe, în profunzimile noastre.

Atunci când înghițim mâncarea fără să o mestecăm suficient și fără să o impregnăm suficient cu gândurile și sentimentele noastre, ea devine mai greu digerabilă, iar organismul nu va putea beneficia din plin de ea, datorită efortului pentru asimilarea ei.

Atunci când mâncati fără să conștientizați importanța acestui act, chiar dacă organismul se întarește prin hrană, el nu primește din ea decât partea grosieră, materială, și care nu este comparabilă cu energiile de care ați putea beneficia de ați ști cum să mâncati în liniște și să vă concentrați asupra hranei, pentru a prelua elementele eterice si subtile.
Astfel,”în timp ce mâncati, concentrati-va asupra hranei si proiectați asupra ei toata iubirea voastră; în acel moment se produce separarea între materie si energie: materia se descompune, în timp ce energia pătrunde în voi, putând dispune astfel de ea.” O.M. Aivanhov

În actul de hrană, importante nu sunt alimentele propriu-zise, ci energiile pe care aceste alimente le conțin prin chintesența din ele, caci în aceasta chintesență este viața. Această chintesență poartă o informație de viață și de susținere a ei, de care ar fi bine să beneficiem cu toții.

La masa să ne așezăm întotdeauna cu bucurie și recunoștință, cu respect și iubire! Așa arătăm prețuirea vieții, a noastre și a tot ce ne înconjoară. Să nu lăsăm viața să facă și din ”servitul mesei” un act grăbit, inconștient, ori nesemnificativ.

Sa alegem mereu conștient, în bucurie, așa să trăim și să ne hrănim mereu!

Autor

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro