Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Sanscrita, limba mantrelor

Sanscrita, limba mantrelor

Detalii spectacol

Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
1836

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 8 iunie 201419:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Trei reprezentanți ai dansului Odissi din India și trei balerini din București dau viață unei originale creații artistice, care ilustrează prin muzică și dans efectele binefăcătoare ale sunetului asupra ființei umane.

Cele cinci momente coregrafice ilustrează crearea universului din sunetul primordial, urmată de împărțirea acestuia în două energii complementare. Urmează prezentarea modului în care diferite sunete și cuvinte în limba sanscrită afectează diverse dimensiuni ale ființei umane, conducând la o stare de fericire și eliberare de suferință.

Mantra este un cuvânt de origine sanscrită, care se traduce prin “a salva mintea de la suferinţă şi boală”. Mantrele sunt expresii sonore ale unor forţe subtile cosmice, silabe ce au proprietatea de a exercita o influenţă profundă asupra constiinţei. Civilizațiile străvechi știau că forţa cuvintelor pronunţate produce o vibraţie transformatoare până în cele mai subtile straturi ale omului. Aceasta oferă mantrei proprietati terapeutice care lipsesc din limbile vorbite în cotidian. UNESCO a recunoscut importanța mantrelor, incluzând tradiția incantării lor în Partimoniului Oral și Intangibil al Umanității.

Dansul clasic Odissi are origini ce depășesc 2000 de ani și este considerat a fi cea mai veche formă de dans clasic din India. În timpurile de demult, acesta era practicat în templele din statul Odisha, situat în estul Indiei. Odissi a suferit transformări majore de-a lungul secolelor; în versiunea sa modernă acest stil de dans este extrem de tehnic, cu bătăi intense ale picioarelor, gesturi elaborate ale mâinilor și mișcări captivante ale părții superioare a corpului.

Momentul introductiv al spectacolului va consta într-o ilustrare vizuală a modului în care sunetul afectează materia. Prezintă Gabriel Kelemen, doctor în arte vizuale și lector la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

“Sanscrita, limba mantrelor” aduce împreună știința și arta, ilustrând prin dans, muzică, pictură și proiecție video puterea sunetului asupra materiei, aspectul terapeutic al limbii sanscrite, precum și frumusețea unuia din cele mai vechi stiluri de dans din lume. În cele din urmă, spectacolul simbolizează confluența dintre Occident și Orient prin două genuri muzicale și coregrafice desăvârșite pe care cele două culturi le-au oferit umanității. Stilurile îmbinate se completează și se pun în valoare reciproc, pentru ca publicul să trăiească o experiență unică.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Platina KS Language Centre

KS Language Centre din Giroc - tel. 0753.801.328 - prof. dr. Karina Schwarz - organizeaza cursuri de limba engleza, germana si romana pentru adulti si copii in Timisoara