Timisoara

Saptamana speciala! Fostii sportivi olimpici de la Poli si-au dat intalnire in aceasta saptamana

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
648

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Săptămâna Olimpismului la Biblioteca Universității „Politehnica” din Timişoara are ca punct culminant întâlnirea cu foşti participanţi sau medaliaţi la Jocurile Olimpice de vară desfăşurate în cele mai recente şapte decenii. Vor fi prezenţi miercuri, 15 iunie, de la ora 10, foştii jucători de volei Doina Moț, Mihai Coste şi Mihai Grigorovici, foştii handbalişti Alexandru Folker şi Alexandru Buligan, antrenorul emerit de atletism Emil Grozescu şi fostul pentatlonist Marian Cosmescu.
Cu ocazia acestei manifestări a fost editată şi o broşură ce cuprinde informaţii despre cei enumeraţi anterior, precum şi despre alţi doi sportivi, care nu au putut onora cu prezenţa: handbalistul Roland Gunesch şi canotoarea Camelia Macoviciuc.
La evenimentul de miercuri, 15 iunie, va participa şi un înalt reprezentant al ambasadei Braziliei în România, care va face o prezentare a Jocurilor Olimpice din acest an, de la Rio de Janeiro. De asemenea, va fi o demonstraţie de scrimă, la care vor fi prezenţi componenţi ai CSU Politehnica Timişoara, cu rezultate remarcabile pe plan naţional în ultimii ani.
Programul săptămânii cuprinde şi alte demonstrații sportive, expoziții, concursuri sau modalităţi de relaxare. Gazdele invită vizitatorii să facă pronosticuri sportive pentru JO Rio 2016, să joace tenis de masă la bibliotecă, să viziteze expozițiile despre istoria sportului și a olimpismului și expoziția de carte braziliană 'Bem-vido ao Brazil!', să vadă trofee, diplome și echipament sportiv.