Timisoara

Sarbatorile Pascale la Fundatia „Pentru Voi”

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
673

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

FUNDAŢIA “PENTRU VOI” ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI PASCALE


În fiecare an, în perioada Sărbătorilor de Paşti, Fundaţia „Pentru Voi” pregăteşte un program special pentru ca beneficiarii săi, adulţi cu dizabilităţi intelectuale, să se bucure de atmosfera binecuvântată specifică acestor zile.

Pregătirile au început odată cu Postul Sfintelor Paşti când bucătarul fundaţiei a inclus pe lângă meniul clasic şi un meniu de post pentru cei care urmează acest obicei creştin. În Săptămâna Patimilor, beneficiarii au participat, în funcţie de confesiunea lor religioasă şi de dorinţa acestora, la slujbe religioase: Părintele Claudiu Roşoiu, de la Parohia Ortodoxă din Freidorf i-a spovedit şi i-a împărtăşit cu Sfintele Taine pe cei de confesiune ortodoxă, chiar în centrele de zi. Atât centrele de zi, cât şi locuinţele protejate ale Fundaţiei „Pentru Voi” au fost decorate pentru Paşti, iar activităţile desfăşurate în cadrul acestora au avut aceeaşi tematică, tradiţiile pascale.

Cele trei centre de zi "Ladislau Tacsi", "Impreuna", "Orizonturi Noi" vor fi închise în perioada 6 -9 aprilie.

Locuintele protejate “DINA”, “Laura”, “Dora”, “Cristian”, Ovidiu şi “Dinu” vor funcţiona normal în perioada sărbătorilor. Beneficiarii locuinţelor protejate vor merge sâmbătă la Inviere si vor servi duminica, dupa obiceiul românesc, masa de Paşti, de la care nu vor lipsi carnea de miel, cozonacii, oule rosii si legumele din gradina “Pentru Voi”.

“ Am reuşit să păstrăm tradiţia celor 21 de ani de activitate si am dăruit pachete de Pasti celor 200 de beneficiari ai fundaţiei. Ne bucuram impreuna cu beneficiarii nostri de darnicia iepurasului si multumim tuturor celor care sprijina Fundatia “Pentru Voi”. Va uram sarbatori fericite si sa pastrati in suflet lumina Invierii, care sa va calauzeasca spre fapte bune", a declarat Laila Onu, Directorul General al Fundaţiei “Pentru Voi”.